Compatrioții care s-au întors acasă cu ocazia Sărbătorilor de iarnă au trebuit să aştepte la cozi interminabile, timp de ore în șir în vămile din vestul țării. Mai exact este vorba de românii care au ales să nu se imunizeze împotriva COVID-19, 80% dintre cei 25.000 de oameni care trecut astăzi prin vama Nădlac 2, fiind în această situaţie. Unii dintre ei au fost înțelegători, iar mulți și-au arătat nemulțumirile în privința timpului de așteptare, mulți dintre români recurgând la gesturi extreme, ducând nemulțumirea mai departe.

Horea Timiș, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Arad (DSP), precizează că medicii sunt de prea multe ori înjuraţi şi scuipaţi de cei care află că vor intra în carantină.

„Există un moment în punctul de triaj când se cer acele documente și se face decizia de carantinare, mulți dintre cetățenii noștri nu sunt de acord cu decizia și de multe ori se manifestă destul de ostil față de cadrele noastre medicale. Dar avem suportul jandarmilor, Poliției de Frontieră, și nu au fost situații care au scăpat de sub control. Dar există acea presiune asupra personalului DSP”, a mărturisit Horea Timiș pentru Antena 3.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Citeste si: Formular PLF online de intrare în România: Cum trebuie completată declaraţia pe site-ul plf.gov.ro?

Medicii DSP, batjocoriți de românii veniți de peste hotare

Chestionat dacă au fost multe cazuri în care specialiștii au fost scuipați și înjurați, șeful DSP Arad mărturisește că a devenit deja o normalitate pentru ei.

„Da, este zilnic, pe fiecare tură.

Nu sunt lucruri izolate. Este o normalitate, să spun, deja. Dar face față, e momentul de vârf înainte de sărbători, trebuie să trecem împreună peste aceste aspecte și să aplicăm legislația în vigoare”, a precizat Horea Timiș, director DSP Arad.

Acesta a adăugat că, de regulă, cei care se manifestă în acest fel sunt persoane nevaccinate care nu sunt de acord cu carantinarea. 

76% dintre persoanele care au intrat în țară luni, de la miezul nopții și până la ora 09.00, nu și-au completat formularul de localizare a pasagerilor (PLF). Formularul a devenit obligatoriu și în România din 20 decembrie și poate fi completat în cel mult 24 de ore de la sosirea în țară, de către orice persoană, indiferent de mijlocul de transport cu care călătorește.

Citeste si: Bărbat din Caracal, confirmat pozitiv cu COVID-19, căutat de autorități. Tânărul a refuzat internarea, dar nu a ajuns nici acasă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si