O delegație Hamas se află în vizită la Moscova, potrivit purtătoarei de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Agenția TASS spune că și liderul Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, este așteptat la Moscova pentru a discuta cu președintele rus Vladimir Putin.

Abu Marzook, un membru de rang înalt al grupării Hamas, s-ar afla printre persoanele care fac parte din delegația militanților palestinieni, venită la Moscova, potrivit agenției de stat RIA.

Citește și: Povestea impresionantă a soldatului devenit erou după ce și-a sacrificat viața pentru a salva zeci de oameni: „Prindea grenade Hamas. A murit când a 8-a i-a explodat în mână”

O delegație a Hamas se află în vizită la Moscova

Maria Zaharova a mai anunțat că Ali Baghiri Kani, ministrul adjunct de Externe al Iranului se află și el în prezent la Moscova și a purtat discuții cu adjunctul ministrului de Externe rus, Mihail Galuzin. Ministrul din Iran este negociator principal al țării în domeniul nuclear.

Oficialii ruși au cerut încetarea focului între Israel și Hamas și reluarea discuțiilor pentru găsirea unui acord de pace între cele două. Moscova pune criza actuală pe seama eșecului diplomației americane.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Agenția oficială rusă TASS a transmis că și liderul palestinian Mahmoud Abbas va vizita curând Moscova pentru a discuta cu Vladimir Putin.

„Pot spune că el (n.r. Abbas) va sosi în curând într-o vizită oficială la Moscova. Discuţiile cu Vladimir Putin vor avea loc aici", a declarat ministrul adjunct de Externe rus Mihail Bogdanov. El este trimis prezidenţial special pentru Orientul Mijlociu şi Africa.

Reprezentanții Hamas și un oficial iranian se află în vizită la Moscova. Liderul palestinian Mahmoud-Abbas va merge și el să discute cu Vladimir Putin

Mahmoud Abbas

[Sursa foto: Twitter]

Citește și: VIDEO. Familia unui jurnalist din Gaza, ucisă în ploaia de bombe a Israelului. "Am fugit din nord, dar moartea ne-a urmărit și aici"

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, nu a spus când va sosi Abbas, potrivit TASS.

„Vom anunţa data în timp util", a declarat purtătorul de cuvânt Peskov, adăugând că, cel mai probabil, cei doi lideri vor discuta pe marginea subiectului legat de situația din Orientul Mijlociu. 

Militanții Hamas au descris atacul asupra Israelului ca un răspuns la acțiunile agresive ale autorităților israeliene împotriva moscheii Al-Aqsa de pe Muntele Templului din Orașul Vechi al Ierusalimului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si