Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut ca țările bogate să nu-și mai imunizeze cei mai tineri locuitori. Ei au transmis că ar trebui ca țările bogate să doneze serurile în plus țărilor mai sărace. Solicitarea pare să nu fie auzită în Franța. Acolo ministrul Educaţiei Jean-Michel Blanquer a anunţat miercuri că elevii de la colegii şi licee nevaccinaţi nu vor mai putea să participe la activităţi sau să fie prezenţi în clasă, relatează Le Figaro.

Citeste si: Anunț important OMS: Varianta contagioasă Delta este acum dominantă în Europa

Anunț OMS

Directorul OMS Tedros Ghebreyesus  denunţă, la Geneva, drept un „scandal moral” faptul că 75% dintre vaccinurile împotriva covid-19 administrate în lume până în prezent au fost administrate doar în zece ţări, potrivit cotidianului elveţian 20 Minutes.

Acesta a anunțat că, dacă aceste vaccinuri ar fi fost mai bne repartizate, ar fi protejat toţi bătrânii şi personalul medical din întreaga lume.

Citeste si: Vești bune: EMA a aprobat folosirea vaccinului de la Moderna pentru copiii cu vârste între 12 şi 17 ani

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

reprezentantii-oms-critica-strategia-vaccinarii-in-tarile-bogate-si-indeamna-sa-nu-mai-fie-imunizati-copiii-si-adolescentii
Virusul COVID-19.[Sursa foto: PixaBay]

Tedros Ghebreyesus regretă faptul că Elveţia şi alte ţări, inclusiv Franţa, au cumpărat atât de multe doze, fără să ţină cont de persoanele care nu vor să se vaccineze şi nici de faptul că vaccinarea copiilor şi adolescenţilor sănătoşi nu este deloc utilă- aşa cum arată studii recente.

Citeste si: Jumătate dintre pacienții COVID-19 dezvoltă complicații cardiace sau hepatice

Ţările cele mai afectate de pandemia covid-19 sunt cele mai sărace ţări- inclusiv Haiti, cu mai puţin de 0,1 doze de vaccin administrate la 100 de locuitori, dar şi multe ţări din Africa, Asia de Sud, Asia centrală şi de Est şi Orientul Mijlociu.

Citeste si: OMS trage un semnal de alarmă! Ce se va întâmpla în următoarele luni: „Ne aşteptăm ca numărul cumulat de cazuri raportate să depăşească 200 de milioane”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si