Restaurantele din Mamaia, bombe pentru sanatate. Inspectorii OPC s-au ingrozit de ce au gasit: rata cu pene in frigider, chistoace in mancare si carne refolosita
Terasele te imbie sa iei masa acolo, dar bucatariile sunt adevarate bombe pentru sanatate. Vorbim despre unele restaurante din statiunea Mamaia, la care inspectorii de la protectia consumatorului au facut aseara descoperiri socante: chistoace de tigara in mancare, o rata cu tot cu pene in frigider si carnea ramasa in farfuriile clientilor, adunata si pusa apoi pe blatul de pizza. Iata imaginile!
Bucatile de carne ramase din farfuriile clientilor ajungeau la cuptor, pe blaturile de pizza! Sunt convinsi de asta inspectorii OPC, care au gasit in bucataria unui restaurant din Mamaia urme de muscaturi pe produsele de pui.
Pe langa mizerie, carnea gatita si uitata pe rafturi la caldura, comisarii de la protectia consumatorului au gasit in frigiderul aceluiasi restaurant o rata intreaga- cu tot cu pene.
Horia Constantinescu, director OPC Constanta: „Avem ratusca de congelator. Ne-a explicat ca n-are in meniu ratusca, eu fac doar pizza ne-a explicat. Sunt strigatoare la cer!”.
La un alt local din centrul statiunii Mamaia rafturile erau pline cu mancare gatita, dar neetichetata. Cat despre mici, unele caserole erau expirate inca din luna martie!
Revoltator este si faptul ca, la o taraba cu bauturi din Mamaia niste indivizi vindeau sucuri pentru copii, despre care spuneau ca sunt suta la suta naturale. In realitate, licoarea era o combinatie din siropuri expirate care contineau un aditiv alimentar periculos- E 133, interzis in peste 10 tari din Uniunea Europeana.
Atat acest local, cat si celelalte au fost amendate si inchise.
CHISTOCURI DE TIGARI IN MANCARE
Imagini de-ti intorc stomacul pe dos au fost surprinse si in bucataria unui restaurant turcesc din centrul orasului Constanta. Aici, mancarea vine la pachet cu chistocuri de tigari, carnea tocata sta in ligheane iar ciorba e aruncata in chiuveta.
Localul a fost inchis de urgenta de comisarii OPC. Autoritatile va sfatuiesc ca, in sejurul pe litoral sa alegeti cu grija restaurantele in care luati masa. Daca observat nereguli, inspectorii va indeamna sa faceti o sesizare telefonica sau online.