Ca în fiecare an, de Crăciun, mâncarea tradițională este la mare căutare. Gospodinele s-au apucat din timp de sarmale și cozonaci, dar cei care au fost prinși cu treabă au găsit o altă soluție la îndemână.

Se lucrează din greu pentru a pregăti comenzile românilor

De altfel, o soluție în avantajul restaurantelor unde zilele acestea se lucrează din greu pentru a pregăti toate comenzile pentru acasă.

Bucătarii spun că meniul a fost atent ales.

Dumitru Bucșa, bucătar șef: "Nu trebuie să lipsească salata de boeuf de pe masa noastră de Crăciun, pe care o avem aici într-un mod mai inedit prezentată- tradiționalele sărmăluțe, pentru cine nu vrea sărmăluțe avem și varianta de jumări cu varză călită, de asemenea avem traditionalul cozonac de casă."

Citește și: Ajunul Crăciunului 2022: Tradițiile legate de venirea lui Moș Crăciun

Acest meniu costă 150 de lei de persoană. Mâncarea este livrată în ziua preferată de client, dar cei mai mulți își doresc ca bucatele să fie aduse acasă cu o zi înainte de Crăciun, ca sa fie proaspete. Dacă vrem totuși ca din cuptorul de acasă să iasă aburi, iar mirosul de sărbătoare să se simtă în toata casa, mai există o variantă, dar cu un preț pe măsură.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Dumitru Bucșa, bucătar șef:  "Se pot închiria mai nou bucătar personal acasă pentru evenimente speciale cu serviciile aferente. Depinde de complexitatea meniului, dar pentru un meniu de genul acesta cam 200- 200 și ceva de lei de persoană."

Citește și: Un român fără adăpost a murit înghețat în Italia. Totul a avut loc chiar lângă un centru comercial

Restaurantele s-au adaptat cererilor clienților, iar în unele cazuri există și varianta de meniu personalizat, unde fiecare va primi pe farfurii doar ce dorește din gama largă de produse.

Cât costă un meniu de Crăciun

Diana Buzea: "Cei care vor un meniu cu de toate pentru masa de Crăciun, de la piftie, platou tradițional, sărmăluțe și cozonac trebuie să scoată din buzunare 650 de lei pentru cel mult 4 persoane, dar mâncarea va fi livrată direct acasă."

Citește și: Urări de Ajunul Crăciunului 2022: Mesaje și felicitări frumoase pentru ziua în care vine Moș Crăciun

Acum că masa de Crăciun este asigurată, mai lipsește doar un vin bun. Iar alegerea lui nu se face la întâmplare, căci sunt reguli clare de respectat, iar fiecărui fel de mâncare îi revine un alt tip de vin.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Eugen Telișcă, degustător de vinuri: "Întotdeauna o masă bogată se va deschide cu un pahar de vin spumant, șampanie, după care trecem la aperitive. Aici avem o salată de boeuf, asezonăm cu un vin alb. Avem sarmale, avem varză călita cu carne, întotdeauna vin roșu, iar la desert ori un vin alb dulce, ori rose."

Citește și: Gestul impresionant al familiilor de români din diaspora înainte de Crăciun: „Moș Crăciun e șofer de TIR”.

Cu preparate tradiționale sau nu, cu vin roșu sau alb, mesele românilor vor fi încărcate anul acesta, mai ales dacă au comandat meniul din timp. În final, cel mai important rămâne tot timpul petrecut cu familia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si