Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Restaurantele lucrează la foc continuu pentru a face față livrărilor cu preparate pentru masa de Crăciun

Din comoditate, sau din lipsă de timp, mulți români comandă mâncarea de Crăciun direct acasă. Restaurantele lucrează la foc continuu zilele acestea pentru ca toate livrările să fie făcute în timp util, dar și pentru ca mâncarea de care se bucură o întreagă familie să fie proaspătă. Cei care vor să simtă totuși mirosul de mâncare abia gătită în casă pot chiar să închirieze un bucătar personal, dar costurile sunt pe măsură.

Andreea Albu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ca în fiecare an, de Crăciun, mâncarea tradițională este la mare căutare. Gospodinele s-au apucat din timp de sarmale și cozonaci, dar cei care au fost prinși cu treabă au găsit o altă soluție la îndemână.

Se lucrează din greu pentru a pregăti comenzile românilor

De altfel, o soluție în avantajul restaurantelor unde zilele acestea se lucrează din greu pentru a pregăti toate comenzile pentru acasă. Bucătarii spun că meniul a fost atent ales.

Dumitru Bucșa, bucătar șef: "Nu trebuie să lipsească salata de boeuf de pe masa noastră de Crăciun, pe care o avem aici într-un mod mai inedit prezentată- tradiționalele sărmăluțe, pentru cine nu vrea sărmăluțe avem și varianta de jumări cu varză călită, de asemenea

avem traditionalul cozonac de casă."

Citește și: Ajunul Crăciunului 2022: Tradițiile legate de venirea lui Moș Crăciun

Acest meniu costă 150 de lei de persoană. Mâncarea este livrată în ziua preferată de client, dar cei mai mulți își doresc ca bucatele să fie aduse acasă cu o zi înainte de Crăciun, ca sa fie proaspete. Dacă vrem totuși ca din cuptorul de acasă să iasă aburi, iar mirosul de sărbătoare să se simtă în toata casa, mai există o variantă, dar cu un preț pe măsură.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Dumitru Bucșa, bucătar șef:  "Se pot închiria mai nou bucătar personal acasă pentru evenimente speciale cu serviciile aferente. Depinde de complexitatea meniului, dar pentru un meniu de genul acesta cam 200- 200 și ceva de lei de persoană."

Citește și: Un român fără adăpost a murit înghețat în Italia. Totul a avut loc chiar lângă un centru comercial

Restaurantele s-au adaptat cererilor clienților, iar în unele cazuri există și varianta de meniu personalizat, unde fiecare va primi pe farfurii doar ce dorește din gama largă de produse.

Cât costă un meniu de Crăciun

Diana Buzea: "Cei care vor un meniu cu de toate pentru masa de Crăciun, de la piftie, platou tradițional, sărmăluțe și cozonac trebuie să scoată din buzunare 650 de lei pentru cel mult 4 persoane, dar mâncarea va fi livrată direct acasă."

Citește și: Urări de Ajunul Crăciunului 2022: Mesaje și felicitări frumoase pentru ziua în care vine Moș Crăciun

Acum că masa de Crăciun este asigurată, mai lipsește doar un vin bun. Iar alegerea lui nu se face la întâmplare, căci sunt reguli clare de respectat, iar fiecărui fel de mâncare îi revine un alt tip de vin.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Eugen Telișcă, degustător de vinuri: "Întotdeauna o masă bogată se va deschide cu un pahar de vin spumant, șampanie, după care trecem la aperitive. Aici avem o salată de boeuf, asezonăm cu un vin alb. Avem sarmale, avem varză călita cu carne, întotdeauna vin roșu, iar la desert ori un vin alb dulce, ori rose."

Citește și: Gestul impresionant al familiilor de români din diaspora înainte de Crăciun: „Moș Crăciun e șofer de TIR”.

Cu preparate tradiționale sau nu, cu vin roșu sau alb, mesele românilor vor fi încărcate anul acesta, mai ales dacă au comandat meniul din timp. În final, cel mai important rămâne tot timpul petrecut cu familia.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI