Zilele trecute, chiar înaintea declarării situației de urgență, deja, bucureștenii au început să evite zona restaurantelor și fast-food-urilor, lucru care, evident, are efecte serioase asupra afacerilor din domeniu.

Citeste si: Eroii care luptă cu virusul, venit din Wuhan, au ajuns la capătul puterilor

Citeste si: Scenariul 4 coronavirus. Când se ajunge în acest punct și ce prevede acest scenariu

Citeste si: Prima reacție a lui Chef Scărlătescu după moartea lui Ramon Chicireanu

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Dacă până la declanșarea epidemiei de coronavirus, shaormeria în care a investit Brigitte Sfăt și Florin Pastramă, soțul ei, o mulțime de bani era plină zi de zi, la orice oră, acum lucrurile s-au schimbat radical. Iar reporterii stirilekanald.ro au suprins momentele care spun totul despre ce se petrece acolo. Mai exact, în plină zi, la ora la care la fast-food-ul deținut de Brigitte Sfăt era o coadă care putea fi observată ”din satelit”, situația e dramatică.

Iar Brigitte Sfăt, de plictiseală, preferă să stea mai mult afară, să discute cu oamenii de pe stradă, cu atât mai mult cu cât aproape nimeni nu mai intră în locația ei.

Același lucru se petrece la cel mai cunoscut brand de shaormerii din București. Astfel, la ora prânzului, pe când în restaurantul cu pricina nu mai era loc nici să ”arunci un ac”, ieri era gol. Doi clienți, singuri în restaurant, își savurau shaorma, iar angajații restaurantului recunoșteau că situația este dramatică.

”Vânzările au scăzut, la modul cel mai serios, la 10% din zilele proaste. Sperăm să revină, dacă nu, va fi dramatic”,  ne-a spus unul dintre angajații de acolo.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

De altfel, unul dintre restaurantele cochete din zona Berceni simte criza la modul cel mai serios. ”Aveam încasări de cel puțin 5.000 de lei, doar pe zona de terasă, la orele prânzului. Acum, dacă facem 300 ne bucurăm”, ne-a spus Florin, unul dintre chelnerii restaurantului. Mai mult, explică tânărul, situația este cu adevărat dramatică. ”Suntem puși în fața unei situții grele. Avem varianta să stăm acasă, să luăm 75% din salariu, dar să nu facem niciun ciubuc. Iar în domeniul nostru, ciubucul este, de fapt, ceea ce contează. Dacă, până acum, seara aveam 100 de lei în buzunar, acum, cu noroc, avem bani de un pachet de țigări. Am prieteni care lucrează ca și chelneri, iar acum li s-au închis restaurantele.

NU e de glumă... La noi, de exemplu, veneau clienți din zonă să mănânce, la prânz, acum toți lucrează de acasă. Dacă ține prea mult epidemia, restaurantul se va închide, nu avem cum să facem față unei asemenea situații. De fapt, acum, mai mult se plătește pe curent, plata personalului și produsele pe care le folosim la mâncare, decât toate încasările. Colegul meu care face pizza se plictisește de două zile, nu știu dacă a făcut mai mult de 5, iar până acum nu avea zi fără 100. Îl înțeleg și pe patron dacă închide afacerea...”, ne-a spus Florin, chelnerului locației cu pricina.

Afacerile din domeniu au scăzut cu 80% din cauza epidemiei de coronavirus

Cei mai afectati, in momentul de fata, de criza coronavirusului sunt hotelierii, agentiile de turism, restaurantele, mai exact secorul HoReCa. Aici, cifrele de afaceri au scazut cu pana la 80%, a declarat pentru Ziare.com Florin Jianu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania. De altfel, deja, Guvernul României a anunțat că va lua măsuri pentru ca domeniul industriei de restaurante și hoteluri să evite falimentul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si