Canicula a început să le dea bătăi de cap și conducătorilor auto. Din cauza temperaturilor mult prea ridicate, camioanele care au o capacitate mai mare de 7,5 tone nu mai au voie să circule pe drumurile naționale pe timpul zilei.

Citește și: VIDEO- Nopți tropicale, din cauza temperaturilor sufocante pe timp de zi. Asfaltul și betonul din orașe se încing atât de tare, încât emană căldură și noaptea

Restricţii de circulaţie pentru camioane, pe drumurile naționale

Claudiu Mihuț, corepondent Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„Astfel de restricții au avut loc și ieri și vor fi valabile și astăzi pe drumurile naționale din mai multe județe din vestul, sudul și sud-estul țării, inclusiv în Bihor. Practic, toate camioanele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone vor fi trase pe dreapta la orele amiezii. Restricțiile vor fi în vigoare până diseară, aproape de lăsarea întunericului. Această măsură își propune să protejeze stratul asfaltic care poate fi serios deteriorat în cazul în care se circulă pe el la temperaturi extrem de ridicate.

Exceptate de la aceste restricții sunt camioanele care transportă animale vii, produse perisabile sau combustibil. Pe de altă parte, M.A.E a emis o avertizare de călătorie pentru românii care vor să meargă în Italia. Astăzi și mâine, în peninsulă este în vigoare un cod roșu de caniculă. Se vor înregistra temperaturi de până la 46 de grade celsius la umbră și există riscul izbucnirii de incendii, precum se întâmplă deja în țări precum Spania sau Grecia.”

, transmite Claudiu Mihuț, corepondent Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si