Cu seninătate, această doamnă spune că legea trebuie respectată... în timp ce chiar ea nu poartă masca! Și nu este singura!

„Nu vreau! Nu sunt obligat să o port!”, a zis un trecător.

Citeste si: Guvernul a decis prelungirea stării de alertă. Noile măsuri vor intra în vigoare sâmbătă- DOCUMENT

Motivele pentru care oamenii aleg să nu poarte msca sunt de-a dreptul halucinante.

Poliția veghează străzile, dar în zadar. Prin bulucul de oameni zărim zeci care nu poartă masca sau o poartă sub nas ori sub bărbie. Un domn a fost mai creativ, deși nu are mască, acesta își acoperă nasul și gura cu palma!

Oamenii ignoră restricțiile

Nici la Constanța oamenii nu sunt la curent cu noile restricţii intrate in vigoare. Atât in piete cât și zona mall-ului masca lipsește cu desăvârșire. Cel mai probabil s-au obșinuit cu libertatea din perioada sarbatorilor.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Nici măcar angajații fast foodurilor nu poartă masca, deși sunt în interior.

Altii știu de ea dar nu vor sa se conformeze.

Cei care nu poartă masca riscă amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

Citeste si: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „Toţi pacienţii trebuie să aibă acces la serviciile medicale”

Certificatul rămâne în continuare cheia de acces în mall-uri, magazine și restaurante. De asemenea, nunțile, botezurile, mitingurile sau alte evenimente private sunt interzise în următoarele 30 de zile.

Barurile, cluburile și discotecile sunt și ele închise.

Restaurantele și cafenelele pot funcționa la jumătate din capacitate în județele unde incidența este sub sau egala cu 1 la mia de locuitori. Iar în județele unde rata depșește acest prag, localurile vor funcționa la 30% din capacitate.

Citeste si: Medici renumiți, despre Omicron: „E ca o rino-faringită clasică la cei vaccinaţi. Mai multe transpiraţii abundente.”

Cinematografele și competițiile sportive vor funcționa la 50 sau 30% din capacitate în funcție de numărul de cazuri din județ.

Noile restricții au fost impuse în condițiile în care în ultima săptămână numărul de infectări din țara noastră a explodat. Dacă pe 2 ianuarie se înregistrau 958 de infectări, astăzi numărul cazurilor a depășit 6 mii.
Deja avem și primul județ care a intrat în scenariul galben. Este vorba de Cluj, unde rata de incidență a depășit 2 cazuri la mia de locuitori.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si