Începând de sâmbătă, 20 noiembrie, toți cei aflați în locații interioare, cum ar fi cafenelele și restaurantele, vor trebui să poarte mască dacă nu sunt așezați la mese, iar regula se va aplica tuturor persoanelor cu vârsta de peste 10 ani. Pragul de vârstă anterior era de 12 ani, informează The Guardian.

Citeste si: Europa ia măsuri pentru izolarea persoanelor nevaccinate de restul societății

Noi restricții dure în Belgia

Potrivit noilor reguli, toate cluburile de noapte vor fi nevoite să-și testeze oaspeții dacă doresc să-i lase să danseze fără mască. Persoanele care vor să mănânce într-un restaurant sau să meargă la teatru trebuie să prezinte un certificat Covid, care să ateste vaccinarea, un test negativ sau recuperarea recentă din boală.

Cei mai mulți belgieni vor trebui, de asemenea, să lucreze de acasă patru zile pe săptămână până la jumătatea lunii decembrie și trei zile după aceea.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 18 noiembrie. Alte 332 de decese au fost înregistrate în România

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Belgia are una dintre cele mai mari rate de infectări cu coronavirus pe cap de locuitor din Uniunea Europeană, în jur de 10 la mia de persoane în ultimele 14 zile, potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

"Am sperat să avem o iarnă fără coronavirus"

"Semnalele de alarmă sunt toate îngrijorătoare”, a declarat premierul Alexander De Croo într-o conferință de presă.

„Cu toții am sperat să avem o iarnă fără coronavirus, dar Belgia nu este o insulă”, a mai spus premierul țării.

Noile restricții sunt însă mai blânde decât blocarea impusă persoanelor nevaccinate în Austria și scurtarea orelor de deschidere a barurilor și restaurantelor în Olanda.

Alexander De Croo a mai spus că Belgia plănuiește să ofere vaccinuri de rapel întregii populații, în prezent acestea fiind limitate în principal la vârstnici.

Creșterea infecțiilor din Belgia a fost cea mai accentuată în regiunea de nord a Flandrei, unde ratele de vaccinare sunt mai mari, ceea ce a determinat reducerea restricțiilor în octombrie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si