Marius Muntean, bucatar- Este un preparat plin de vitamine. Folosim multe legume care sunt de sezon. Este in acelsi timp si fresh, racoros
Bucataria asiatica e ca un templu ale carui secrete doar initiatii le cunosc... Le puteti afla si dumneavoastra, trebuie doar sa aveti la indemana ingrediente care vor transforma preparatul intr-un deliciu aromat si gustos: piept de pui, tagliatelle din orez, ardei, dovlecei, ciuperci, ceapa, sos de soia, ulei de susan, ulei aromat cu lemongrass, sweet chili, ghimbir, patrunjel, sare si piper.
TAGLIATELLE DE OREZ CU PUI
piept de pui
tagliatelle din orez
ardei
dovlecei
ciuperci
ceapa
sos de soia
ulei de susan
ulei aromat cu lemongrass
sweet chili
ghimbir
patrunjel
sare
piper
Marius Muntean, bucatar- in primul rand o sa taiem pieptul de pui fasii foarte subtiri dupa care o sa-l prajim in uleiul de susan si uleiul de la lemongrass 02.49
Marius Muntean, bucatar- Am taiat puiul, am o craticioare pe foc, care fierbe. O sa pun un pic de sare inauntru, putem folosi si acei taitei care sunt un pic mai subtiri, dar in preparatul acesta eu prefer mai late. Arata mai bine, se comporta mai bine la fiert, simtim textura mai bine ca la cele subtiri. Cele subtiri le putem folosi in principiu la salate.
Lasati pastele la fiert 5-6 minute, cat sa ramana putin al dente.
Marius Muntean, bucatar- in general la genul acesta de preparate legumele arata foarte bine sa le taiem julien, un pic mai grosute, nu tocate foarte marunt ca sa-si piarda si sa se coaca foarte repede.
Cand puiul este aproape gata, adaugati in tigaie si legumele. Dupa doua-trei minute, cat le ia sa se rumeneasca, adaugati sosul de soia si sweet chili.
Marius Muntean, bucatar- este foarte important sa tinem cont de soia ca sa nu punem sare aici.
Scurgeti, apoi, pastele de apa si puneti-le in tigaie laolalta cu legumele si carnea de pui.
Marius Muntean, bucatar -in cazul in care vrem sa avem pregatiti pentru seara, putem sa le fierbem mai devreme, le racim in apa rece si le ungem cu ulei si le puteti lasa la frigider pana seara fara niciun fel de problema. Tin si nu se usuca, nu se intampla absolut nimic
Dupa ce pastele au prins gust, adaugati la final putin ghimbir tocat foarte fin si cateva fire de patrunjel.
Marius Muntean, bucatar- este un preparat gustos, proaspat, de vara, plin de vitamine si arome fresh. Va urez pofta buna!