Reţetă de ardei iute murat: Cum se prepară?

Reţetă de ardei iute murat. Ardeii iuți murați sunt extraordinari în sezonul rece. În curând gospodinele vor începe să pregătească proviziile pentru iarnă, iar de pe listă nu pot lipsi ardeii iuți murați. Iată cum îi puteți prepara!

Rețetă de ardei iute murat. Ardeiul iute are numeroase beneficii pentru organism. Datorită capsaicinei, ardeiul iute are proprietăți antiinflamatorii. 

Ardei iute murat în oțet- ingrediente

  • Ardei iute (1000 g)
  • Apa (600 ml)
  • Oțet (600 ml)
  • Sare (o linguă la 1 litru de lichid)
  • Zahar (opțional, o linguriță)

Citeste si: Adevărul despre ardeii bulgăreşti. Iată ce conţin!

rețetă ardei iuți murați

Reţetă de ardei iute murat: Cum se prepară?

(sursa foto: Divă în bucătărie)

Ardei iute murat în oțet- mod de preparare

După ce ați cumpărat sau cules ardeii este foarte important să îi lăsați o zi sau două pentru a se înmuia puțin. În acest fel, nu se vor rupe atunci când îi veți așeza în borcane. Se spală bine și se așează în borcanele care au fost curățate înainte. Apa, oțetul, sarea și zahărul se amestecă și se pun într-o oală la fiert. 

Când amestecul a dat în clocot, oprim focul, lăsăm la răcit și abia după îl punem peste ardeii murați așezați în borcane. Se poate face aceeași rețetă doar cu oțet, fără a adăuga apă.

Citeste si: Reţetă de zarzavat pentru iarnă

Ardei iute murat în saramură- ingrediente

  • Ardei iute (1000 g)
  • Apa (1,5 litri)
  • Sare (o lingură la fiecare litru)
  • Frunze de țelină
  • Cimbru
  • Usturoi
  • Hrean

Citeste si: Cum se coc vinetele la cuptor? O reţetă simplă pentru cei care nu vor să facă fum în casă

rețetă ardei iuți murați

Reţetă de ardei iute murat: Cum se prepară?

(sursa foto: Divă în bucătărie)

Ardei iute murat în saramură- mod de preparare

Se începe prin prepararea unei saramuri în proporție de 1:1- la fiecare litru de apă se pune o lingură de sare și se pune pe foc până când sarea se dizolvă, apoi se lasă la răcit.

În tot acest tip puteți steriliza borcanele la cuptor, timp de 10 minute la 200 de grade Celsius. 

Pe fundul borcanelor se pun frunze de țelină și fâșii de hrean, apoi se așează ardeii. Se toarnă saramura peste, se sigilează și borcanele pot fi duse în cămară. 

Citeste si: Roşii la borcan pentru iarnă: Reţeta bunicii


Editor web

Este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, specializarea Jurnalism și a urmat cursurile unui masterat în Resurse Umane.

A fost atrasă din timpul liceului de domeniul jurnalistic, motiv pentru care încă de pe băncile facultății a trecut prin redacțiile unor publicații și posturi de televiziune.

Și-a început cariera în presă în anul 2021 ca redactor pentru site-ul stirilekanald.ro, unde se află și astăzi și unde pune în practică pasiunea pentru jurnalism.

Îți Recomandăm Și...