Reţetă de ardei umpluţi: Cât orez se pune?
Vă prezentăm o rețetă de ardei umpluti cu carne tocata si orez ca la mama acasă. Este o rețetă simplă, dar extrem de gustoasă. Află cum se prepară ardeii umpluți delicioși!
Pentru această reteta de ardei umpluti, carnea este condimentata exact ca la reteta de sarmale.
Iată rețeta de ardei umpluți cu orez și carne tocata pentru 4 porții.
Citeste si: Reţete cu dovlecei la cuptor: Cele mai delicioase mâncăruri
Intr-un vas mare se pun carnea tocata, orezul spalat si scurs, ceapa taiata cubulete, morcovul dat pe razatoarea mica, oul, condimentele, rosiile in bulion sfaramate, mararul si patrunjelul. După care se amesteca bine totul.
Astfel, cu un cutit cu lama subtire se taie un capacel, se curata nervurile si semintele din interior. La capacel se taie partea cu seminte si se pastreaza. Il vom folosi la ardeii umpluti.
Cu o lingura se pune umplutura in ardei. Se indeasa bine, sa ajunga pana la baza ardeilor. Se pune capacelul din codita ardeilor sau o felie de rosie.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Ciorbă de perişoare: Reţeta simplă şi delicioasă pentru orice sezon
Mai apoi, într-o cratita se asaza o mana de fire de telina si deasupra se pun ardeii, in picioare, unul langa celalalt.
Dupa ce se umplu toti ardeii, se mai pune deasupra cateva fire de telina, apoi se toarna sucul de rosii si apa, sa ajunga la nivelul de 3/4 din inaltimea ardeilor.
Asezam capacul si mergem acum la fiert, la cuptor sau pe aragaz. La cuptor se lasa la foc maxim 15 minute, sa dea in clocot, apoi se reduce focul la 220 de grade, foc sus jos, cu ventilatie sau foc maxim la cuptoarele pe gaz.
Dupa 1 ora se verifica un ardei, astfel va veti da seama cat va mai dura fierberea.
Spre final se adauga vinul, zeama de lamaie sau 100 ml de bors. Fierberea dureaza aproximativ 2 ore, după care ardei pot fi servizi cu iaur sau smantana, ardei iuti si mamaliguță. Poftă bună!
Citeste si: Ce trebuie să știi când pregătești friptura de pui la grătar. Secretele marilor bucătari