Pentru această reteta de ardei umpluti, carnea este condimentata exact ca la reteta de sarmale.

Iată rețeta de ardei umpluți cu orez și carne tocata  pentru 4 porții.

Reţetă de ardei umpluţi

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata amestec de porc, vita
  • 2-3 cepe
  • 1 morcov mic
  • 1 ou
  • 400 g rosii in bulion
  • 200 g suc de rosii
  • 100-250 g orez cu bob rotund
  • 8-12 ardei grasi
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • cateva fire de telina verde
  • 50 ml vin alb sau zeama de la 1 lamaie
  • 1-2 lingurite de sare
  • piper
  • 1 lingurita cimbru

Reţetă de ardei umpluţi: Cât orez se pune?
Reţetă de ardei umpluţi: Cât orez se pune?

Citeste si: Reţete cu dovlecei la cuptor: Cele mai delicioase mâncăruri

Mod de preparare

Intr-un vas mare se pun carnea tocata, orezul spalat si scurs, ceapa taiata cubulete, morcovul dat pe razatoarea mica, oul, condimentele, rosiile in bulion sfaramate, mararul si patrunjelul. După care se amesteca bine totul.

Astfel, cu un cutit cu lama subtire se taie un capacel, se curata nervurile si semintele din interior. La capacel se taie partea cu seminte si se pastreaza. Il vom folosi la ardeii umpluti.

Cu o lingura se pune umplutura in ardei. Se indeasa bine, sa ajunga pana la baza ardeilor. Se pune capacelul din codita ardeilor sau o felie de rosie.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Reţetă de ardei umpluţi: Cât orez se pune?
Reţetă de ardei umpluţi: Cât orez se pune?

Citeste si: Ciorbă de perişoare: Reţeta simplă şi delicioasă pentru orice sezon

Mai apoi, într-o cratita se asaza o mana de fire de telina si deasupra se pun ardeii, in picioare, unul langa celalalt.

Dupa ce se umplu toti ardeii, se mai pune deasupra cateva fire de telina, apoi se toarna sucul de rosii si apa, sa ajunga la nivelul de 3/4 din inaltimea ardeilor.

Asezam capacul si mergem acum la fiert, la cuptor sau pe aragaz. La cuptor se lasa la foc maxim 15 minute, sa dea in clocot, apoi se reduce focul la 220 de grade, foc sus jos, cu ventilatie sau foc maxim la cuptoarele pe gaz.

Dupa 1 ora se verifica un ardei, astfel va veti da seama cat va mai dura fierberea.

Spre final se adauga vinul, zeama de lamaie sau 100 ml de bors. Fierberea dureaza aproximativ 2 ore, după care ardei pot fi servizi cu iaur sau smantana, ardei iuti si mamaliguță. Poftă bună!

Citeste si: Ce trebuie să știi când pregătești friptura de pui la grătar. Secretele marilor bucătari


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si