Reţetă de ardei umpluţi cu orez ca în Grecia. Gospodinele poate că știu deja că multe dintre rețetele grecești de ardei umpluți se pregătesc fără carne. Multe dintre specialitățile cu carne sunt întâlnite îndeosebi în nordul Greciei. Astăzi, Știrile Kanal D vă prezintă o rețetă simplă și delicioasă de ardei umpluți cu orez ca în Grecia.
Author: Alina Raducu miercuri 07 iulie 2021 , 13:16
Mod de preparare- reţetă grecească de ardei umpluți cu orez
Mai intai ceapa trebuie taiata marunt, si se caleste usor in uleiul de masline.
După care se adauga 2 catei de usturoi zdrobiti, dovlecelul taiat bucatele mici si orezul.
După care se caleste totul cateva minute, si se stinge cu vinul alb, mai apoi se adauga un sfert din cantitatea de suc de rosii, in care s-au rupt plantele aromatice, si se lasa sa fiarba, amestecand din cand in cand, pana cand se trage zeama si orezul s-a umflat putin. Se adauga sare si piper proaspat macinat după gust, si se lasa amestecul deoparte, cu capac, pentru ca aromele sa dea gust.
Mai apoi, se curata ardeii, dar trebuie sa faceti un capacel imprejurul coditei, se presara cu sare pe interior, si se pun cateva minute in tigaie sau pe gratar, cu putin ulei, ca sa se inmoaie. Se incinge cuptorul la 150 grade, si se unge cu ulei de masline oala de lut.
Se pregateste sosul de rosii, amestecand rosiile proaspat stoarse cu sare si piper proaspat macinat, frunze de plate aromatice rupte grosier si 2 catei de usturoi zdrobiti. Cu o lingura de lemn se pune amestecul de orez in ardei, fara sa-i umplem la maxim, ca sa lasam orezului loc sa se umfle. Taiem capacele rotunde din rosie, cu care inchidem orezul in ardeii aromati.
Trebuie sa aliniem ardeii pe care i-am pregatit intr-o oala, turnam sosul de rosii peste ei, punem capacul de lut, si gata, oala merge la cuptor pentru 2 ore.
Dupa o ora jumatate scoatem capacul, pentru ca ardeii sa se rumeneasca cum trebuie. Astfel, ardeii vor fi gata de servit.