Reţetă de ardei umpluţi cu orez ca în Grecia. Gospodinele poate că știu deja că multe dintre rețetele grecești de ardei umpluți se pregătesc fără carne. Multe dintre specialitățile cu carne sunt întâlnite îndeosebi în nordul Greciei. Astăzi, Știrile Kanal D vă prezintă o rețetă simplă și delicioasă de ardei umpluți cu orez ca în Grecia.
Iată rețeta grecească de ardei umpluți cu orez ca pentru 4 porții.
Ingrediente- ardei umpluti cu orez ca în Grecia
8 ardei grasi galbeni sau culori diferite(in functie de preferinte), de sezon
1 rosie mare pentru capacele
1 dovlecel
1 ceapă
200 g de orez
3 linguri de ulei de masline
1 l suc de rosii proaspat stors
plante aromatice proaspete – busuioc, oregano, menta
4 catei de usturoi proaspat
50 ml vin alb sec de buna calitate
sare roz si piper proaspat macinat
Citeste si: Retete cu dovlecei pentru toate gusturile
Mod de preparare- reţetă grecească de ardei umpluți cu orez
Mai intai ceapa trebuie taiata marunt, si se caleste usor in uleiul de masline. După care se adauga 2 catei de usturoi zdrobiti, dovlecelul taiat bucatele mici si orezul.
După care se caleste totul cateva minute, si se stinge cu vinul alb, mai apoi se adauga un sfert din cantitatea de suc de rosii, in care s-au rupt plantele aromatice, si se lasa sa fiarba, amestecand din cand in cand, pana cand se trage zeama si orezul s-a umflat putin.
Se adauga sare si piper proaspat macinat după gust, si se lasa amestecul deoparte, cu capac, pentru ca aromele sa dea gust.
Citeste si: Pandişpan cu cireşe. Rețeta copilăriei
Mai apoi, se curata ardeii, dar trebuie sa faceti un capacel imprejurul coditei, se presara cu sare pe interior, si se pun cateva minute in tigaie sau pe gratar, cu putin ulei, ca sa se inmoaie.
Trebuie sa aliniem ardeii pe care i-am pregatit intr-o oala, turnam sosul de rosii peste ei, punem capacul de lut, si gata, oala merge la cuptor pentru 2 ore. Dupa o ora jumatate scoatem capacul, pentru ca ardeii sa se rumeneasca cum trebuie. Astfel, ardeii vor fi gata de servit.
Citeste si: Dulceaţă căpșuni fără apă. Reţetă rapidă şi delicioasă
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.
Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.
Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.
Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.
Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.