In articol:
Vă prezentăm o rețetă de ardei umpluti de post ca la mama acasă. Este o rețetă simplă, dar extrem de gustoasă.
Iată cum se prepară ardeii umpluți delicioși!
Ingrediente- ardei umpluți
- 6 ardei grasi
- o ceasca de orez
- un morcov mare
- 2 cepe mari
- patrunjel verde tocat fin
- o cutie de rosii in bulion
- ulei
- marar verde tocat fin
- o rosie
- sare
- piper
Mod de preparare- Ardei umpluti de post:
Mai intâi ardeii se spala, se scot cotoarele si se lasa la scurs. Ceapa si morcovul se curata, se spala, se taie cubulete, iar morcovul se da pe razatoarea mica. Orezul se spala bine si se scurge.
După care, într-o craticioara se pune uleiul, apoi ceapa si morcovul se amesteca bine, se pune putina apa calda si se lasa la inmuiat. Se adauga orezul si o cescuta de apa calda, amestecand continuu pana scade zeama. Se adauga cateva linguri de suc de rosii, sare si piper dupa gust si se stinge focul.
Trebuie să lasati compozitia putin la racit si se umplu apoi ardeii. Rosia se taie felii mai groase si se pune cate un capacel la fiecare ardei. Duupă care, se aseaza ardeii intr-o oala mai inalta, se adauga rosiile in bulion mixate si apa calda cat sa acopere ardeii. Se pune sare si piper, se mai adauga 2 linguri de ulei peste zeama si se pune oala la cuptor, la foc mediu 45 de minute.
Citeste si: Ardei copți. Secretul pe care puține gospodine îl știu. Cum să îi cureți foarte ușor
La final, se verifica daca orezul si ceapa sunt fierte.Se presara mararul tocat si se mai lasa oala in cuptorul stins inca 20 de minute.