Close sidebar
Close sidebar

Reţeta de conopidă murată la borcan pentru iarnă

Acum este cea mai bună perioadă a anului pentru prepararea murăturilor, vremea mai rece garantând o fermentație/murare mai lentă, obligatoriu murăturile vor avea un gust mult mai bun.

Catalina Popa,

Reţeta de conopidă murată la borcan pentru iarnă


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Reţeta de conopidă murată

INGREDIENTE

- Conopidă
- Morcov
- Usturoi
- Foi de dafin
- Piper boabe
- Sare neiodată

Reţeta de conopidă murată

MOD DE PREPARARE

Conopida murată va deveni rapid una din conservele tale preferate pentru iarnă. Această conopidă murată se face după o rețetă tradițională și presupune fermentarea în apă cu sare. Nu se folosește oțet. Opțional, se pot adauga în borcane și alte legume, în funcție de gust, de exemplu sfeclă roșie sau ceapă.

Conopida se desface buchețele și se spală bine.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Într-o oală mare, se pune apă la încălzit, suficientă cât să umple toate borcanele pregătite. La fiecare litru de apă se pune o lingură de sare neiodată.

Între timp, buchețele de conopidă se pun în borcane, se adaugă morcov rondele, boabe de piper, căței se usturoi întregi, foi de dafin.

La final se toarnă apa cu sare, apoi se capsează capacele. Conopida murată va fi gata în maxim 2 săptămâni.

Citeste si: Mâncare de gutui cu pui: O reţetă delicioasă pentru toamnă

Reţeta de conopidă murată la borcan pentru iarnă

Citeste si: Zacuscă de vinete la ceaun: Reţetă 100% românească

Beneficiile conopidei murate pentru sănătate

Conopida murată, ca și alte murături, poate fi numită un aliment minune, mai ales dacă o faci după această rețetă, fără oțet, fără zahăr.

Fermentarea legumelor în saramură presupune dezvoltarea unor bacterii care se hrănesc cu zahărul din alimente. Acest proces produce substanțe care întăresc imunitatea și sprijină microflora intestinală. În plus, murăturile reduc inflamația din organism și protejează împotriva cancerului.

Conopida murată conține probiotice, fiind ideală în perioadele cu probleme digestive sau în perioada tratamentului cu antibiotice.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI