In articol:
Reţeta de conopidă murată
INGREDIENTE
- Conopidă
- Morcov
- Usturoi
- Foi de dafin
- Piper boabe
- Sare neiodată
Reţeta de conopidă murată
MOD DE PREPARARE
Conopida murată va deveni rapid una din conservele tale preferate pentru iarnă. Această conopidă murată se face după o rețetă tradițională și presupune fermentarea în apă cu sare. Nu se folosește oțet. Opțional, se pot adauga în borcane și alte legume, în funcție de gust, de exemplu sfeclă roșie sau ceapă.
Conopida se desface buchețele și se spală bine.
Într-o oală mare, se pune apă la încălzit, suficientă cât să umple toate borcanele pregătite. La fiecare litru de apă se pune o lingură de sare neiodată.
Între timp, buchețele de conopidă se pun în borcane, se adaugă morcov rondele, boabe de piper, căței se usturoi întregi, foi de dafin.
La final se toarnă apa cu sare, apoi se capsează capacele. Conopida murată va fi gata în maxim 2 săptămâni.
Citeste si: Mâncare de gutui cu pui: O reţetă delicioasă pentru toamnă
Citeste si: Zacuscă de vinete la ceaun: Reţetă 100% românească
Beneficiile conopidei murate pentru sănătate
Conopida murată, ca și alte murături, poate fi numită un aliment minune, mai ales dacă o faci după această rețetă, fără oțet, fără zahăr.
Conopida murată conține probiotice, fiind ideală în perioadele cu probleme digestive sau în perioada tratamentului cu antibiotice.