Close sidebar
Close sidebar

Reţetă de dovlecei pane: Secretul unui gust desăvârşit!

Reţetă de dovlecei pane. Una dintre cele mai gustoase rețete ale verii sunt dovleceii pane. Sunt simplu de făcut. Iată rețeta pas cu pas!

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Reţetă de dovlecei pane. Dovlecei pane reteta simpla si rapida. Rondele de dovlecel in crusta aurie si crocanta, cu miez moale si cremos. Ce bunatate de vara! Mai ales daca ii mancam alaturi de un sos de smantana sau iaurt cu usturoi. 

Ingrediente dovlecei pane

2 dovlecei
4 ouă
sare

Citeste si: Reţete cu dovlecei la cuptor: Cele mai delicioase mâncăruri

piper
un varf de cuțit cu boia de ardei dulce
făină albă
mărar uscat sau verde
ulei

Mod de prepapare-dovlecei pane

Dovleceii se spală,se curăță de coajă și se taie felii rotunde puțin mai grosuțe. Ouăle se bat bine cu piper, sare, mărar uscat și boia de ardei. 

Citeste si: „Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din Iași care și-a luat viața în curtea părinților! Familia lui este îngenuncheată de durere- kanald.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș: Flăcările scăpate de sub control au ajuns la case și un rezervor de motorină, grad maxim de alertă- antena3.ro

Fiecare felie de dovlecel se presară cu puțină sare și lăsăm să mai iasă apa din ei.

Într-o tigaie punem ulei la încins ceva mai mult. Pe o farfurie întinsă punem niște făină albă. Trecem fiecare felie de dovleac prin făină albă, ou bătut, iar făină și iar ou, apoi le punem in uleiul încins și le prăjim pe ambele părți.

Le scoatem pe un platou în care punem niște șervețele de bucătărie.

Ce beneficii au dovleceii pane?

Scleroza multiplă. Studii făcute asupra populaţiilor din America Centrală, unde această legumă face parte din alimentaţia zilnică, au arătat că în aceste zone scleroza multiplă este practic necunoscută. Se pare că flavonoidele, vitamina B9 şi alte substanţe active din coaja dovlecelului protejează  teaca de mielină de distrucţie.

Supragreutatea. Mâncărica de dovlecei preparată prin fierbere şi bine condimentată este ideală pentru vară şi pentru cei care vor să slăbească.

Este uşoară, foarte digerabilă şi ţine neaşteptat de bine de foame. Conţine fibre alimentare, potasiu şi foarte puţine calorii (100 de grame de dovlecei proaspeţi au mai puţin 15 calorii), fiind un adevărat antidot pentru kilogramele în plus.

Miopie, cataractă, boli oculare.   În general, aportul de vitamina A şi de luteină adus de către dovlecei este foarte important pentru menţinerea sănătaţii ochiului. Sunt recomandaţi cu precădere persoanelor de vârsta a treia, pe care le protejează de afecţiunile oculare specifice.

Cancerul. Un studiu făcut de Universitatea din Massachusetts, Statele Unite, pe 1271 de subiecţi cu vârste de peste 66 de ani hrăniţi cu o alimentaţie preponderent vegetariană, bogată în vitamina A (printre care pe primele locuri se situa dovlecelul) a dovedit că incidenţa diferitelor forme de cancer a fost cu aproape 30% mai redusă decât la grupele martor, care au avut o alimentaţie obişnuită.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI