Close sidebar
Close sidebar

Reţetă de dulceaţă de dovlecei: Este, pur şi simplu, un deliciu!

Reţetă de dulceaţă de dovlecei: Vă prezentăm o rețetă inedită de dulceață de dovlecei. Este foate gustoasă și foarte ușor de preparat!

Alina Raducu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Reţeta de dulceaţă de dovlecei are o aromă și o textură asemănătoare cu cea a dulceții de ananas. Cât zahar se pune și cum se fierbe dulceață de dovlecei? 

Gustul delicios este dat de lămâie, iar aroma care vă va surprinde este la fel cu cea a ananasului. Cu siguranță va fi pe placul copiilor, dar și al celor mari. 

Vezi cum se prepară rețeta pas cu pas! 

Ingrediente- Reţetă de dulceaţă de dovlecei

  • 1 kg dovlecei
  • 700 g zahăr
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lămâi
  • 1 portocală
  • ghimbir (opțional)

Citeste si: Reţetă dulceaţă de pepene: Un deliciu!

Mod de preparare- Reţetă de dulceaţă de dovlecei

Mai întâi, dovleceii se curăță de coajă și se taie cubulețe, apoi se pun într-un vas. Deasupra se pun zahărul și zahărul vanilat și se stropesc cu zeama de la o lămâie și o portocală.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

După preferințe, puteți să puneți și puțin ghimbir ras. De asemenea, mai puteți adăuga și câteva feliuțe de ananas printre dovlecei, dacă doriți o aromă mai intensă.

Citeste si: Reţetă gem de caise: Trucuri pentru un gust desăvârşit

Mai apoi, se amestecă bine și se lasă să-și lase zeama 2-3 ore sau până se va topi zahărul. Apoi, se pune la fiert amestecul într-un vas în care adăugați și cea de a doua lămâie, tăiată felii.

După care, se fierbe la foc mic, amestecând cu grijă, pentru ca dovleceii să nu se prindă de vas.

Așadar, dulceața va fi  gata atunci când siropul se va închega. Se stinge focul și se toarnă gemul în borcane sterilizate (calde), apoi se sigilează capacele.

Până se răcesc se țin răsturnate pe capac.

Citeste si: Prăjitură cu caise: O reţetă delicioasă de vară

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI