In articol:
Rețetă de gutui la cuptor. În prezent, odată cu descoperirea fitochimicalelor din compoziţia ei, gutuia a devenit foarte apreciată în medicina naturistă. Iată cea mai simplă, dar și cea mai gustoasă rețetă de gutui la cuptor! Musafirii tăi vor fi foarte încântați!
Ingrediente
- patru- cinci gutui,
- zahăr vanilat,
- scorţişoară,
- 100 de grame de stafide,
- 100 de grame de nucă,
- 3 linguri de miere.
Mod de preparare
Pentru a prepara gutui la cuptor cu scorţişoară, avem nevoie de patru-cinci gutui.
Citeste si: Zacuscă de vinete cu ciuperci şi ardei copt: Reţeta delicioasă
Se îndepărtează căsuţele cu seminţe şi se presară zahăr vanilat amestecat cu scorţişoară. După această etapă, bucăţile de gutui se pun într-un vas termorezistent. Apoi, în gaura gutuilor (ce a fost făcută după scoaterea seminţelor) se pune amestecul făcut din nuci tăiate bucăţele mici, stafide şi miere.
Gutuile la cuptor cu scorţişoară se scot pe un platou. Acestea se servesc calde, alături de o ceaşcă cu ceai de ghimbir!
Ce vitamine conțin gutuile
Fructe specifice toamnei, gutuile au o aromă pe care cu greu o confunzi, dar şi un conţinut valoros de vitamine şi minerale: vitaminele B1, B2, B6, C, E, PP, provitamina A, calciu, fosfor, fier, cupru, sulf, potasiu şi sodiu.
Citeste si: Beneficiul neștiut al consumului de cafea asupra stării de spirit
Gutuia este un fruct ideal pentru copii în perioada de creştere, dar şi pentru persoanele în vârstă, datorită proprietăţilor tonice şi revitalizante. Gutuile sunt foarte potrivite în curele de slăbire, deoarece conţin doar 44 de calorii/100 de grame.
Citeste si: Ridiche neagră cu miere: Reţeta care susţine sistemul imunitar pe timp de iarnă