Rețetă de placintă cu dovleac copt

Rețetă de placintă cu dovleac copt. Vă prezentăm o reţetă delicioasă de plăcintă cu dovleac copt. Iată cea mai simplă și gustoasă rețetă!

Rețetă de placintă cu dovleac copt. Plăcinta cu dovleac copt este unul dintre cele mai răspândite și populare deserturi ale toamnei. Aceasta se poate consuma și în perioada de post.

Este aromată, fragedă și simplu de preparat, plăcinta cu dovleac va fi întotdeauna un desert apreciat și servit cu poftă de invitați. Alături de plăcinta cu mere, plăcinta cu dovleac este una dintre cele mai gătite și apreciate rețete de plăcinte ale toamnei.

Ingrediente- Plăcintă cu dovleac copt

  • aluat: 600 gr faina
  • 150 gr zahar pudra
  • 250 gr unt
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • umplutura: 1 kg de dovleac ras
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri ulei
  •  
  • 1 galbenus pentru uns

Citeste si: Rețetă de dulceață de gutui cu nucă

Mod de preparare- Plăcintă cu dovleac copt

Cum se prepară aluatul?

Mai întâi, într-un bol mare amestecam faina cu zaharul pudra, zaharul vanilat si praful de copt. Punem coaja rasa de lamaie, untul la temperatura camerei si ouale. Framintam bine si la final obtinem un aluat moale si putin lipicios.

După care, îl dam la rece invelit in folie alimentara pina cind preparam umplutura.

Cum preparăm umplutura?

Dovleacul il vom curata de coaja si mai apoi il radem pe razatoarea cea mare sau cu un robot de bucatarie. Se caleste dovleacul la foc mic cu 2 linguri ulei. Apoi se adauga zaharul si scortisoara. Amestecam sa se topeasca zaharul si astfel umplutura este gata.



Impartim aluatul in doua parti egale. Intre doua foi de hartie pergament intindem cu sucitorul aluatul la dimensiunea tavii in care ne-am propus sa coacem placinta. Când ajungem cu foaia la dimensiunile tavii, luam impreuna cu hartia aluatul si il asezam in tava. Turnam umplutura pe care o intindem pe toata suprafata tavii.

Citeste si: Gem de struguri roșii: Reţeta tradiţională uitată de mult timp

Astfel, cea de a doua jumatate de aluat o intindem la fel intre doua bucati de hartie pergament si o taiem fasii lungi cu forma de saratele. Asezam sub forma de grilaj la suprafata placintei fasaile de aluat pe care le ungem cu un galbenus de ou amestecat cu putina apa. Apoi coacem placinta in cuptorul incins la 180°C pina se rumeneste pe deasupra. Dupa racire, portionam și pudram cu zahar.

Poftă bună!


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri