Reteta de toamna ca in Poiana Caprioara! Cum sa prepari o friptura de mistret cu fructe de padure! Te lingi pe degete
Bate vant de toamna in Poiana Caprioara din zona Sucevei, dar acest lucru nu este decat semn bun pentru ca oameii de aici stiu sa obtina ce-i mai bun din vremea lui rapciune. ##VIDEO23120##
Aici, o echipa de reporteri de la "Tara-n Bucate", a fost invitata sa se bucure de belsug si sa guste dintr-o friptura de mistret cu fructe de mare.
Doamna casei s-a apucat de gatit o frumusete de paine care te face sa iti ploua in gura doar atunci cand o vezi cum iese aburinda din cuptor.
Mai tarziu, barbatul se apuca sa faca o tocanita extraordinara de mistret.
Focul arde frumos si dezmiarda aromele din ceaun.
Flavius este cel care se ocupa de vanat si cel care a decis sa impartaseasca din tainele lui si telespectatorulor Kanal D. Se taie pulpa, se pune la ceauna pentru a i se da o rumeneala, apoi se trece la prepararea unei zacusti ca pe plaiurile moldovenesti.
Carnea, dupa ce se rumeneste, mai este blagoslovita cu o lingura de untura, dar si cu miere pentru a fi mult mai frageda si pentru a capata un gust extraordinar.
Peste ea se adauga fructele de padure, galbiorii, ceapa si vinetele coapte.
Fiecare preparat are povestea lui si, evident, toate se asorteaza cu un pahar de vin baut in ulcele de lut.
Stim ca v-am facut pofta, dar nu ramane decat sa experimentati acest preparat ce va face ca papilele gustative sa v-o ia razna.