Reteta delicioasa cu fructul vedeta al verii. Specialistii spun ca e cel mai puternic anti-oxident din lume. Uite cum sa il folosesti pentru o friptura de pui cu piure
Vreti sa gatiti ceva rapid si cu putine calorii? Va recomandam reteta de pui cu agrise - fructul dulce-acrisor care , potrivit specialistilor, este cel mai puternic anti-oxidant din lume.
Daca aveti in curte soiul vechi de agrise, nealtoit, sunteti cu adevarat norocosi. O singura agrisa contine vitamina C cat 20 de portocale! Fie ca le culegeti din propria gradina sau le cumparati, fructele sunt un medicament natural.
Sunteti deja in bucatarie? Sa incepem! Pe langa pulpele de pui si cartofii taiati bucati, pregatim si o sumedenie de legume.
Punem pulpele intr-o oala cu apa, adaugam legumele intregi si le punem la fiert, ca si cum ar fi o supa. Intr-un alt recipient punem si cartofii pe foc.
Inainte de a va spune ce sa faceti cu agrisele, aflati ca planta a fost folosita prima oara de indieni. Consumate proaspete, agrisele combat tusea si amelioreaza durerile in gat. In mancaruri aroma lor este extrem de gustoasa.
Ca faina sa nu se stranga in cocoloase, adaugam putina apa rece si amestecam. Apoi punem si apa clocotita, din oala cu agrise.
Ne dam seama ca agrisele sunt gata dupa ce se umfla si se sparg. Le luam de pe foc, insa nu pentru mult timp. Turnam sosul alb peste ele si le punem din nou la fiert, pana dau in clocot -nu mai mult de un minut.
Iar rezultatul? Carnea de pui cu un piure delicios, peste care punem sosul dulce-acrisor.