Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: VIDEO Olandezii au rămas muți de uimire când au văzut un român care a intrat cu TIR-ul pe un pod de biciclete- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

-O dulceata din coaja de lebenita, totul mai de mult se folosea, avem aici lebenita, o curatam si curatam si partea verde, numai de asta avem nevoie, partea alta.

-Un kilogram de zahar, un pahar de apa, facem sirop ca si la dulceata

Mai luam doua lamai si sa ne apucam de gatit. Ingrediente putine, pe care cu cu usurinta le gasim prin camara pregatim un desert cu care ne vom impresiona cu siguranta invitatii.

- Kilogramul de zahar si 250 de mililitrii de apa, un pahar de apa, ca sa se faca un sirop, daca nu punem zahar fierme pana maine, trebuie sa scada

Pentru ca zaharul este in cantitate destul de mare, dulceata nu are nevoie nici de conservati, este gustoasa si naturala.

Desi prepararea dulcetii de lubenita pare floare la ureche, gospodina noastra are cateva secrete care ajuta la pregatirea desertului

-Siropul fierbe, incercam picatura, sta dar mai trebui un pic sa fiarba, cand nu se misca picatura adaugam
lebenita, pentru ca are apa


Imediat ce siropul se leaga adaugam lubenita data pe razatoare si dupa caeva minute si cele doua lamai taiate felii.

-Nu se zahariseste siropul si in plus este si aroma, se simte deja si cu grija o sa eliminam si ranbureii.


Se mai lasa la fiert pana cand compozitia devine mai groasa. Ca sa stim ca este gata facem acelasi test, cu picatura care sta nemiscata pe farfurie.De
abia atunci este gata dulceata.

-Este foarte aromata, miroase foarte bine.. Hmm trebuie neaparat sa incercati este foarte gustoasa si nu foarte dulce, almaia a anihilat din dulceata


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si