Close sidebar
Close sidebar

Reteta dulceata de pepene. Care este secretul gospodinelor

Cine a crezut ca toamna trebuie sa ne punem pofta in cui de pepene, s-a inselat! Gospodinele ne vand secretul celei mai savuroase retete de dulceata, chiar acum!

,


DISTRIBUIE
acest articol

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

-O dulceata din coaja de lebenita, totul mai de mult se folosea, avem aici lebenita, o curatam si curatam si partea verde, numai de asta avem nevoie, partea alta.

-Un kilogram de zahar, un pahar de apa, facem sirop ca si la dulceata

Mai luam doua lamai si sa ne apucam de gatit. Ingrediente putine, pe care cu cu usurinta le gasim prin camara pregatim un desert cu care ne vom impresiona cu siguranta invitatii.



- Kilogramul de zahar si 250 de mililitrii de apa, un pahar de apa, ca sa se faca un sirop, daca nu punem zahar fierme pana maine, trebuie sa scada

Pentru ca zaharul este in cantitate destul de mare, dulceata nu are nevoie nici de conservati, este gustoasa si naturala.

Desi prepararea dulcetii de lubenita pare floare la ureche, gospodina noastra are cateva secrete care ajuta la pregatirea desertului

-Siropul fierbe, incercam picatura, sta dar mai trebui un pic sa fiarba, cand nu se
misca picatura adaugam lebenita, pentru ca are apa


Imediat ce siropul se leaga adaugam lubenita data pe razatoare si dupa caeva minute si cele doua lamai taiate felii.

-Nu se zahariseste siropul si in plus este si aroma, se simte deja si cu grija o sa eliminam si ranbureii.


Se mai lasa la fiert pana cand compozitia devine mai groasa.
Ca sa stim ca este gata facem acelasi test, cu picatura care sta nemiscata pe farfurie.De abia atunci este gata dulceata.

-Este foarte aromata, miroase foarte bine.. Hmm trebuie neaparat sa incercati este foarte gustoasa si nu foarte dulce, almaia a anihilat din dulceata

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI