-O dulceata din coaja de lebenita, totul mai de mult se folosea, avem aici lebenita, o curatam si curatam si partea verde, numai de asta avem nevoie, partea alta.
-Un kilogram de zahar, un pahar de apa, facem sirop ca si la dulceata
Mai luam doua lamai si sa ne apucam de gatit. Ingrediente putine, pe care cu cu usurinta le gasim prin camara pregatim un desert cu care ne vom impresiona cu siguranta invitatii.
- Kilogramul de zahar si 250 de mililitrii de apa, un pahar de apa, ca sa se faca un sirop, daca nu punem zahar fierme pana maine, trebuie sa scada
Pentru ca zaharul este in cantitate destul de mare, dulceata nu are nevoie nici de conservati, este gustoasa si naturala.
Desi prepararea dulcetii de lubenita pare floare la ureche, gospodina noastra are cateva secrete care ajuta la pregatirea desertului
-Siropul fierbe, incercam picatura, sta dar mai trebui un pic sa fiarba, cand nu se
Imediat ce siropul se leaga adaugam lubenita data pe razatoare si dupa caeva minute si cele doua lamai taiate felii.
-Nu se zahariseste siropul si in plus este si aroma, se simte deja si cu grija o sa eliminam si ranbureii.
Se mai lasa la fiert pana cand compozitia devine mai groasa.
-Este foarte aromata, miroase foarte bine.. Hmm trebuie neaparat sa incercati este foarte gustoasa si nu foarte dulce, almaia a anihilat din dulceata