In articol:
- Reţetă dulceaţă de pepene. Cum se prepară?
- Ingredient- Dulceaţă de pepene
- Mod de preparare- Dulceaţă de pepene
Reţetă dulceaţă de pepene: Un deliciu! Dulceață de pepene este extrem de aromată și savuroasă, pe care gospodinele obișnuiesc să o facă în fiecare an.
Pepenele roșu este fructul vedetă al verii care ne răcorește şi ne încântă papilele gustative cu gustul lui dulce și proaspăt. Iată cum se prepară dulceața de pepene, pas cu pas!
Reţetă dulceaţă de pepene. Cum se prepară?
Ingredient- Dulceaţă de pepene
- 1 kg miez de pepene roşu
- 4-5 mere roşii, creţeşti
- 500 ml apă
- 700 g zahăr
- zeama de la 3-4 lămâi
Citeste si: Reţetă gem de caise: Trucuri pentru un gust desăvârşit
Mod de preparare- Dulceaţă de pepene
Este important ca pepenele roșu să fie bine copt şi proaspăt. Mai întâi se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe, folosind şi câte puţin din partea albă de la coajă.
Timp în care, se pun pe foc apa şi merele tăiate felii, fără să se cureţe de coajă şi de căsuţele cu sâmburi.
Urmează mai să fierbeți până se înmoaie bine merele, apoi se lasă să se răcească şi se strecoară.
Citeste si: Cum îţi dai seama că pepenii din pieţe sunt româneşti?
După care, se pune din nou pe foc, se pun zahărul şi zeama de lămâie şi se fierb până se leagă siropul.
La final, se ia cratiţa de pe foc şi se acoperă cu un capac peste care se pune un şervet de bucătărie. Iar când se răceşte se toarnă în borcane şi se acoperă cu un capac.
Citeste si: Reţetă dulceaţă de vişine: Greşeala pe care trebuie să o eviţi