Reţetă gem de caise: Trucuri pentru un gust desăvârşit
Rețetă gem de caise. Gemul de caise este una dintre cele mai simple, dar și delicioase rețete pe care o poți încerca. Iată o rețetă simplă, care nu conține mult zahăr!
Rețetă gem de caise. O rețetă clasică, simplă și cu un conținut redus de zahăr. Este un deliciu în orice sezon. Iată cum prepari cel mai bun gem de caise!
Citeste si: Reţetă dulceaţă de vişine: Greşeala pe care trebuie să o eviţi
Scoatem sâmburii de la caise, le spălăm bine, iar apoi adăugăm zahărul peste ele. Le lăsam așa peste noapte, din când în când mai putem amesteca folosind o lingură de lemn. Ziua următoare punem totul la foc și adaugăm si zeama de la jumătate de lămâie sau o lămâie întreagă, după preferințe.
Lăsăm la foc iute până când dă în clocot, amestecăm. Putem lăsa caisele întregi sau ne putem folosi de un blender pentru a pasa bucățile de fructe rămase.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Gem de cireșe. Rețeta, pas cu pas. Este delicios pentru micul dejun
Lăsăm focul mai mic și amestecăm încet pentru a nu se arde compoziția. Timpul de fierbere ajunge undeva la 30 de minute, până când compoziția se îngroașă.
Lăsăm compoziția să se răcească, iar apoi putem pune în borcanele, pregătite înainte, preparatul.
Citeste si: Dulceaţă de căpşuni: Reţeta veche a bunicii