„Bine v-am găsit!
Rețetă de pește cu sos de susan
Astăzi vom pregăti o rețetă din pește, un file de pește cu sos de susan la cuptor. După cum v-am învățat este o rețetă rapidă, dar foarte plină de savoare. Ca să preparăm sosul tahini avem nevoie de pastă de susan. Punem puțină apă la început. Pe măsură ce amestecăm continuăm să adăugăm apă, adăugăm zeama de lămâie, sare și piper.
Avem nevoie de 5-6 căței de usturoi, coriandru, iar dacă nu vă place coriandrul atunci folosiți pătrunjel.
Sosul este gata. O să-l turnăm peste pește. Punem în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 25 de minute. Aveți să nu-l lăsați foarte mult pentru că nu vrem să se usuce peștele.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Ciuperca otrăvitoare cu dinți sau palmierul-fantomă. Cum arată cele mai ciudate plante și ciuperci descoperite în 2024- antena3.ro
Citeste si: Se adâncește misterul asupra masacrului din Magdeburg. Atacatorul, un medic arab islamofob și simpatizant al extremei drepte- stirileprotv.ro
Ca să facem un orez bob cu bob, numai bun de servit în preparate orientale, avem nevoie de un orez cu bob lung, care să fie foarte bine spălat. La o parte de orez măsurăm aproximativ o parte și un sfert de apă, punem puțină sare.
În momentul în care apa fierbe acoperim, dăm focul la minim și lăsăm să fiarbă 15 minute. Orezul a fiert, îl afânăm puțin cu o furculiță, după care îl acoperim cu un șervet de bucătărie și cu capacul.
Acum, ne vom ocupa de migdalele pe care le vom prăji în puțin ulei de măsline. Arată exact așa cum trebuie. Dragii mei acesta este peștele cu sos de susan la cuptor.”