Rețetă murături asortate pentru iarnă. Iată cea mai gustoasă rețetă de murături asortate pentru iarnă pe care gospodinele trebuie să o încerce!

Ingrediente

 

legume potrivite pentru murat, in cantitatea si proportiile dorite: castraveti, gogonele, conopida, lubenite mici, varza, sfecla rosie etc.

hrean proaspat, radacina

bete de marar uscat

buchetele de cimbru uscat

telina

Citeste si: Supă cremă de dovleac: Secretul unui gust excepțional

ceapa

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

usturoi

3-4 mere si/sau gutui (optional)

morcovi (optional)

ardei iute

frunze de telina, cu tulpina cu tot

frunze de visin

frunze de dafin

piper boabe

sare pentru industria alimentara 

se mai pot pune: boabe de mustar, boabe de ienibahar, alte arome

Mod de preparare

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

1. Se folosește un butoiaș de 30 de litri pentru murături. 

Citeste si: Secretul unui hummus delicios. Rețeta tradițională

Acesta trebuie spălat bine și opărit înainte de folosire, pentru a elimina cât mai multe din bacteriile și ciupercile care ar putea afecta negativ murătura. 

Pregătirea legumelor 

2. Legumele se spală foarte bine și se scurg de apă. Ceapa se decojește și se taie peștișori, usturoiul se curăță și se desparte în căței. Hreanul se curăță de coajă și se taie pe lungime în bastonașe cu secțiunea de jumătate de centimetru (aproximativ). Țelina se curăță de coajă și se taie în felii groase de 1 cm. 

Umplerea recipientului 

3. Pe fundul butoiului se așează 2-3 tije de țelină cu tot cu frunze, apoi un strat de legume. Ulterior trebuie să adăugați 2-3 rămurele de cimbru, 2 bețe de mărar, 2-3 căței de usturoi, câteva felii de ceapă, 2 felii de țelină, 2-3 ardei iuți întregi și 3-4 bețe de hrean. 

3. Se alternează la fel, aranjând legumele așa încât să între cât mai multe, până când se umple butoiul. Se folosesc la fiecare strat de legume atât arome cât și ardei iute și hrean, necesare pentru a menține murăturile tari.  

4. Puteți măsura de câtă apă e nevoie în vas, umplând vasul cu apă și apoi scurgându-l bine, colectând apă într-o oală.  

5. Câți litri de apă, atâtea linguri cu vârf de sare trebuie adăugate pentru murături.

Se adaugă piperul boabe și frunzele de dafin după gust. Se lasă saramura să se răcească până când e abia călduță. Se toarnă saramură peste legume și deasupra se aranjează bețe de mărar dispuse în așa fel încât să nu permită legumelor să se ridice la suprafață (să stea acoperite cu saramură).

Citeste si: Rețeta gogoșari pentru iarnă: Secretul unui gust perfect!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si