Rețetă murături asortate pentru iarnă: Ingrediente și mod de preparare
Rețetă murături asortate pentru iarnă. Iarna se apropie, iar gospodinele încep să se pregătească cu cele mai delicioase rețete! Noi vă prezentăm o rețetă de murături asortate! Iată rețeta pas cu pas!
Acesta trebuie spălat bine și opărit înainte de folosire, pentru a elimina cât mai multe din bacteriile și ciupercile care ar putea afecta negativ murătura.
Pregătirea legumelor
2. Legumele se spală foarte bine și se scurg de apă.
Ceapa se decojește și se taie peștișori, usturoiul se curăță și se desparte în căței. Hreanul se curăță de coajă și se taie pe lungime în bastonașe cu secțiunea de jumătate de centimetru (aproximativ). Țelina se curăță de coajă și se taie în felii groase de 1 cm.
Umplerea recipientului
3. Pe fundul butoiului se așează 2-3 tije de țelină cu tot cu frunze, apoi un strat de legume.
Ulterior trebuie să adăugați 2-3 rămurele de cimbru, 2 bețe de mărar, 2-3 căței de usturoi, câteva felii de ceapă, 2 felii de țelină, 2-3 ardei iuți întregi și 3-4 bețe de hrean.
3. Se alternează la fel, aranjând legumele așa încât să între cât mai multe, până când se umple butoiul. Se folosesc la fiecare strat de legume atât arome cât și ardei iute și hrean, necesare pentru a menține murăturile tari.
4. Puteți măsura de câtă apă e nevoie în vas, umplând vasul cu apă și apoi scurgându-l bine, colectând apă într-o oală.
5. Câți litri de apă, atâtea linguri cu vârf de sare trebuie adăugate pentru murături. Se adaugă piperul boabe și frunzele de dafin după gust. Se lasă saramura să se răcească până când e abia călduță. Se toarnă saramură peste legume și deasupra se aranjează bețe de mărar dispuse în așa fel încât să nu permită legumelor să se ridice la suprafață (să stea acoperite cu saramură).