Reteta pentru lapte de pasare. Desertul care iti aduce aminte de copilarie.
Ingrediente:
1 litru lapte
200 g zahar
4 oua
2 pliculete zahar vanilat
1 lingura coaja rasa de lamaie
PREPARARE
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
1. Se pune laptele la fiert. Albusurile se bat cu 50 g zahar si un plic zahar vanilat, pana cand spuma devine foarte densa si se topeste tot zaharul. Cand laptele da in fiert, se lasa focul mic si se adauga galuste de albus cu lingura, batut spuma. Dupa 2-3 minute, se intorc si se mai lasa sa fiarba 2 minute. Se scot apoi cu spumiera si se pun intr-un castron mare. Laptele se pastreaza.
2. Separat se bat galbenusurile cu 150 g zahar si 4-5 linguri de lapte, pana se dizolva tot zaharul si compoziţia devine ca o crema. Se adauga un plic de vanilie, coaja de lamaie si restul de lapte. Se pune deasupra unui vas cu apa clocotita, amestecand continuu. Cand s-a ingrosat puţin se ia de pe foc si se pune deoparte.
3. Cand se raceste se toarna in castronul cu galustele din albus.
Se poate orna cu ciocolata, coaja rasa de lamaie, alune coapte etc.