Reţetă pentru sarmale de Crăciun 2020: Mod de prepare 100% tradiţional românesc
Reţetă pentru sarmale de Crăciun 2020. Așa se fac sarmalele tradiționale 100% românești pentru Crăciun. Iată reţeta completă! Sunt simplu de preparat şi delicioase.
Reţetă pentru sarmale de Crăciun 2020. Iată reţeta tradiţională de sarmale în frunză de varză pentru masa de Crăciun!
Nelipsite de pe masa de Crăciun sunt sărmăluţele în foi de varză, un deliciu pe care nu toată lumea ştie să îl prepare corect, pentru o savoare deosebită.
Citeste si: Crăciunul 2020: Cele mai frumoase tradiţii şi obiceiuri pentru români
Citeste si: Sarmale. Cum prepari cele mai bune sarmale pentru masa de Crăciun
Speli varza în apă rece, desfaci foile, înlăturând nervurile mai tari, şi le tai bucăţi cât de mari vrei să faci sarmalele.
Treci carnea şi ceapa prin maşina de tocat, pui totul într-un castron, adaugi orezul, cimbrul, prazul şi două linguri de pastă de tomate.
Condimentezi cu sare şi piper şi omogenizezi compoziţia.
Citeste si: Caltaboș. Cum prepari corect una dintre cele mai iubite rețete de Crăciun
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Iei cu lingura şi aşezi pe foile de varză deja porţionate, rulezi şi îndeşi varza la capete.
După ce sunt gata împachetate toate sarmalele, toci varză şi aşezi pe fundul vasului în care le fierbi.
Citeste si: Slănină fiartă în zeamă de varză. O rețetă veche românească
Sarmale de Crăciun rețetă tradițională. Pui peste varză câteva felii de costiţă afumată (poţi pune şi slănină), foile de dafin şi aşezi sarmalele.
După primul strat, pui restul costiţei şi continui cu sarmale.
Acoperi cu varză tocată, diluezi în apă două linguri de pastă de tomate şi torni deasupra.
Reţetă pentru sarmale de Crăciun 2020. Acoperi cu apă şi le pui pe foc 30 de minute.
Le introduci în cuptor circa două ore. Dacă este nevoie, mai adaugi apă.
Sarmalele de Crăciun se servesc calde.