Reteta perfecta cu care sa te refaci dupa sarbatori. Dovlecei pane cu usturoi, un deliciu usor
Ingrediente Dovlecei pane cu usturoi
1 dovlecel crud (dimensiune 25-30 cm), ulei pentru prajit, 100 gr faina, sare.
Pentru compozitia de pane: 2 oua, faina, sare, 5 catei de usturoi zdrobiti, sare si piper dupa gust.
Preparare Dovlecei pane cu usturoi
Dovlecelul se curata de coaja, apoi il taiem felii si presaram cu sare.
Lasam cca 20 min, apoi scurgem zeama formata.
Feliile de dovlecel se tamponeaza cu un servet uscat si se trec prin faina. Ouale se mixeaza cu sare, piper, usturoiul zdrobit, apa si faina. Feliile de dovlecel se trec prin compozitia de pane ( ca si la snitel) si le prajim in ulei fierbinte, pe ambele parti.
Dupa prajire se scot pe un servet absorbant, pentru a indeparta surplusul de ulei.
Servim cu mujdei sau cu sos de iaurt si usturoi.
Pofta Buna!
Ingrediente Dovlecei pane cu usturoi
1 dovlecel crud (dimensiune 25-30 cm), ulei pentru prajit, 100 gr faina, sare.
Pentru compozitia de pane: 2 oua, faina, sare, 5 catei de usturoi zdrobiti, sare si piper dupa gust.
Preparare Dovlecei pane cu usturoi
Citeste si: Un iaht plin cu turiști s-a scufundat în Marea Roșie. Sunt 30 de persoane dispărute, iar forțele aeriene militare intervin pentru a găsi supraviețuitori- kanald.ro
Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro
Citeste si: Răsturnare de situaţie în scandalul custodiei copiilor lui Prigoană. Fiul cel mare al acestuia blochează cererea Adrianei Bahmuțeanu- antena3.ro
Dovlecelul se curata de coaja, apoi il taiem felii si presaram cu sare.
Lasam cca 20 min, apoi scurgem zeama formata.Feliile de dovlecel se tamponeaza cu un servet uscat si se trec prin faina. Ouale se mixeaza cu sare, piper, usturoiul zdrobit, apa si faina. Feliile de dovlecel se trec prin compozitia de pane ( ca si la snitel) si le prajim in ulei fierbinte, pe ambele parti.
Dupa prajire se scot pe un servet absorbant, pentru a indeparta surplusul de ulei.Servim
cu mujdei sau cu sos de iaurt si usturoi.
Pofta Buna!