Close sidebar
Close sidebar

Reteta perfecta cu care sa te refaci dupa sarbatori. Dovlecei pane cu usturoi, un deliciu usor

Dupa atata carne si mancaruri grele, e momentul pentru un fel de mancare ceva mai usor si, de preferat, fara carne. Este la fel de gustos ca orice preparat specific sarbatorilor, dar mult mai usor de preparat si mai sanatos.


DISTRIBUIE
acest articol

 

Reteta perfecta cu care sa te refaci dupa sarbatori. Dovlecei pane cu usturoi, un deliciu usor
Ingrediente Dovlecei pane cu usturoi
1 dovlecel crud (dimensiune 25-30 cm), ulei pentru prajit, 100 gr faina, sare.
Pentru compozitia de pane: 2 oua, faina, sare, 5 catei de usturoi zdrobiti, sare si  piper dupa gust.
Preparare Dovlecei pane cu usturoi
Dovlecelul se curata de coaja, apoi il  taiem felii si  presaram cu sare. Lasam cca 20  min, apoi scurgem zeama formata.
Feliile de dovlecel se tamponeaza  cu un servet uscat si se trec prin faina. Ouale se mixeaza cu  sare, piper,  usturoiul zdrobit, apa si faina. Feliile de dovlecel se trec prin compozitia de pane  ( ca si la snitel) si le prajim in ulei fierbinte, pe ambele parti.
Dupa prajire se scot  pe un servet absorbant, pentru a indeparta  surplusul de ulei.
Servim cu mujdei  sau cu sos de iaurt si usturoi.
Pofta Buna!

Ingrediente Dovlecei pane cu usturoi

1 dovlecel crud (dimensiune 25-30 cm), ulei pentru prajit, 100 gr faina, sare.
Pentru compozitia de pane: 2 oua, faina, sare, 5 catei de usturoi zdrobiti, sare si  piper dupa gust.

Preparare Dovlecei pane cu usturoi

Citeste si: „Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din Iași care și-a luat viața în curtea părinților! Familia lui este îngenuncheată de durere- kanald.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș: Flăcările scăpate de sub control au ajuns la case și un rezervor de motorină, grad maxim de alertă- antena3.ro

Dovlecelul se curata de coaja, apoi il  taiem felii si  presaram cu sare.

Lasam cca 20  min, apoi scurgem zeama formata.Feliile de dovlecel se tamponeaza  cu un servet uscat si se trec prin faina. Ouale se mixeaza cu  sare, piper,  usturoiul zdrobit, apa si faina. Feliile de dovlecel se trec prin compozitia de pane  ( ca si la snitel) si le prajim in ulei fierbinte, pe ambele parti.

Dupa prajire se scot  pe un servet absorbant, pentru a indeparta  surplusul de ulei.Servim

cu mujdei  sau cu sos de iaurt si usturoi. 
Pofta Buna!

 

Citește-ne pe

TAGURI
Life
Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI