In articol:
Rețetă plăcintă de dovleac. Rețeta de plăcintă cu dovleac este printre cele mai iubite de oameni. Mirosul aromat te face să îți aduci aminte de rețetele bunicii.
Citeste si: Rețetă de placintă cu dovleac copt
Ingrediente
- 1 kg dovleac ras
- 250 g unt
- 120 g zahar
- 450 g foi de placinta
- esenta de vanilie sau scortisoara, dupa gust
Mod de preparare
Curățați dovleacul de coajă și apoi dați-l prin răzătoare. Amestecați dovleacul răzuit cu zahăr și 150 g unt. Ulterior îl puteți pune într-o cratiță pe plită pentru a-l căli pentru aproximativ 15 minute, la foc mic. Când e gata, lăsați compoziția să se răcească. Topiți restul de unt, lăsați-l să se răcească. Ulterior îl puteți pune pentru a unge foile de plăcintă. Așezați o foaie de plăcintă în tavă tapetată cu hârtie de copt, ungeți-o cu unt, apoi repetați procesul cu încă două foi de plăcintă.
Citeste si: Rețeta simplă de chec pufos pentru 2 tăvi: Iată cât de simplu se prepară
Adăugați compoziția de dovleac copt peste foi, pliați capetele și rulați foile de plăcintă. La final, ungeți ruloul cu unt și băgați tava cu plăcintă de dovleac la cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 30-35 minute. Când s-a răcit plăcinta, o puteți pudra cu zahăr.
Citeste si: Rețeta bunicii de varză murată la butoi pentru iarnă