In articol:
Rețetă plăcintă de dovleac. Iată cea mai gustoasă rețetă de plăcintă de dovleac pe care trebuie să o încercați neapărat acasă!
Ingrediente pentru umplutură
800g dovleac dat pe răzătoare
100g zahăr
1 linguriță scorțișoară
Ingrediente pentru aluat
200ml apă
200ml ulei
un praf de sare
făină
Ingrediente pentru foietaj
3 linguri de ulei
1 lingură de făină cu vârf
Mod de preparare
Primul pas de a prepara rețeta de plăcintă de dovleac este acela de a curăța dovleacul de coajă și semințe.
Pasul următor este acela de a adăuga zahărul și a-l lăsa la fiert. Lichidul rezultat se va evapora.
Citeste si: Cum se prepară pelteaua de gutui? Rețeta tradițională
Atunci când umplutura de dovleac este gătită, adaugă lingurița de scorțișoară, încorporează bine și lasă amestecul deoparte, să se răcorească.
Într-un bol, se amestecă bine apa cu uleiul și praful de sare. Ulterior se adaugă făină până când aluatul începe să se formeze. Când aluatul devine greu de amestecat în bol, răstoarnă-l pe blatul de bucătărie și continuă să adaugi făină și să frămânți până când ai un aluat tare, nelipicios, dar ușor de întins.
Se împarte aluatul obținut în trei părți aproximativ egale, se întinde prima bucată de aluat, apoi se unge cu amestec de făină și ulei. Rulează foaia și dă-o deoparte. Întinde a doua foaie de aluat, unge-o la rândul ei, apoi pune prima foaie de aluat rulată la marginea ei și împachetează rulând. Întinde și ultima foaie de aluat, unge-o cu amestecul de ulei și făină rămas, pune primele două foi împachetate deasupra și rulează.
Ulterior, se taie aluatul rezultat în două bucăți și se întinde în foi potrivite pentru tava în care urmează sa coci plăcinta. Pune prima foaie de aluat în tavă, adaugă umplutura, pune și cealaltă foaie de aluat deasupra, înțeapă cu o furculiță din loc în loc și apoi dă placinta cu dovleac la cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 30-35 de minute.
În final, plăcinta trebuie pudrată cu zahăr pudră.
Poftă bună!
Citeste si: Supă cremă de dovleac: Secretul unui gust excepțional