Close sidebar
Close sidebar

Rețetă sarmale de Crăciun: Cât orez se pune la 1 kg de carne pentru sarmale?

Rețetă sarmale de Crăciun. Iată secretul celor mai bune sarmale de Crăciun! Cât orez trebuie adăugat la 1 kg de carne pentru sarmale?

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Rețetă sarmale de Crăciun.  Fiecare bucătar cunoaște faptul că la 1kg de carne pentru sarmale se pun 100 g orez. Bucătarii o mai numesc „regula lui 10%“.

Citește și: Mâncare tradiţională de Crăciun: Meniu complet pentru 2022

În cazul în care trebuie să faceți mai multe sarmale, la 2 kg de carne pentru sarmale, puneți 200g orez, la 3 kg de carne 300 g de orez și așa mai departe. Ceea ce trebuie respectat este „regula lui 10%.

Ingrediente

  • pulpa porc- 500 g
  • pulpa sau piept vita cu grasime-500 g
  • poala de porc proaspata sau kaizer, slanina afumata- 200 g
  • 2-3 cepe mari (cam 400 g ceapa)
  • 100- 150 g orez cu bob rotund
  • 1 morcov mic
  • 1 lingura telina radacina rasa
  • 2 linguri malai
  • sare, piper, coriandru, cimbru, boia de ardei dulce, iute, ardei iute, chimen macinat
  • marar si patrunjel
  • 1-2 linguri untura sau ulei
  • pasta de tomate sau suc de rosii
  • 1 cana cu vin alb (cam 200 ml)
  • varza proaspata sau murata

Cât orez se pune la 1 kg de carne pentru sarmale?

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Cel mai bine este să se pună 100-150 g de orez la 1 kg de carne, iar sarmalele vor fi cărnoase și gustoase. Acestea sunt sarmalele de sărbătoare, cum se spune la țară.

În zilele obișnuite, la 1 kg de carne se pun cam 250-300 g de orez la 1 kg de carne (o cană cu vârf) și se adaugă multă ceapă, morcov, verdeață. Delicioase sunt și acestea, și în felul acesta „se înmulțesc sarmalele”.

Când este rece se adaugă peste carne împreună cu orezul ales și spălat, mălaiul (sau păsat), verdeață tocată mărunt, 1-2 linguri de pastă de tomate, sare, cimbru, piper și ardei iute, boia, puțin coriandru (cam 5-6 bobițe, numai cât să dea aromă discretă), un vârf de cuțit chimen măcinat și ceapă înăbușită.

Citește și: Se spală în Ajunul Crăciunului 2022? Iată ce spun preoții despre ce nu este bine să faci pe 24 decembrie 2022

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI