In articol:
Rețeta simplă de chec pufos pentru 2 tăvi. Pentru rețeta simplă de chec pufos pentru 2 tăvi ai nevoie doar de câteva ingrediente, pe care cu siguranță le ai acasă.
Rețeta simplă de chec pufos pentru 2 tăvi
Checul este un desert tradițională în casele românilor. O prăjitură simplă, care nu necesită multe ingrediente. Checul poate fi realizat și cu fructe sau diferite arome, cum ar fi lămâie, portocală sau scorțișoară.
Checul tradițional se face din aluat de bază de vanilie, împărțit în două porții.
Ingrediente
10 ouă
300 g zahăr
100 ml ulei
250 g făină
25 g cacao
100 ml lapte
Sare
Esență de vanilie
Citeste si: Rețetă tradițională de dulceață de gutui. Iată cum se prepară!
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Se regătește tava de chec ungând marginile cu unt și tapetându-le cu făină sau punând foaie de copt pe fundul și marginile tăvii. După care, bate albușurile separat cu un praf de sare cu viteza medie a mixerului și terminând pe cea mai mare viteză.
Citeste si: Rețete pentru luna octombrie: Cele mai delicioase preparate de toamnă
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Din acest aluat, poți face un chec mare sau două mai mici. Se așază compoziția în tăvi cu o lingură. Așezând o lingură din compoziția albă și una din cea neagră, în mijlocul primei și se repetă până se termină aluatul. Checul se pune la cuptorul reîncins la temperatura de 190-200 de grade Celsius.
Citeste si: Compot de struguri: cum se prepară ca să fie extrem de aromat
Se lasă 40 de minute în cuptor și se face testul cu scobitoarea. Dacă scobitoarea introdusă în centrul cheiului iese curată, checul este gata. Se scot din tăvi și se lasă la răcit. După ce s-au răcit, se presară cu zahăr pudră și se feliază.
Se poate servi simplu, cu înghețată, cu fructe sau cu sos de vanilie ori ciocolată alături. De asemenea, poți folosi checul rămas pentru a face o budincă delicioasă.
Feliile vechi de chec se pun într-o tavă și deasupra se toarnă un amestec din ouă, lapte, zahăr și scorțișoară. Se pune la cuptor cât se evapore lichidul și se servește cald.
Citeşte întreaga ştire: Chec pufos- rețetă simplă