Rețetă socată de căpșuni. Iată cea mai simplă rețetă de socată cu căpșuni pe care o puteți prepara în câțiva pași simpli.

Rețetă socată de căpșuni

Rețetă socată de căpșuni. Răcoroasă, delicioasă și ușor de preparat chiar la tine acasă!

Rețetă socată de căpșuni. Răcoroasă, delicioasă și ușor de preparat chiar la tine acasă!

Mod de preparare

Florile de soc se trec prin apă rece. Acestea se vor pune în borcan de 5 litri. Căpșunile se vor spăla și tăia. Le vom adăuga peste florile de soc, alături de zahăr și lămâie.

Se adaugă apă cât să acopere și se lasă până a doua zi.

Citește și: Limonadă de căpșuni. Ideală pentru zilele călduroase de vară. Cum o poți prepara acasă?

A doua zi se adaugă drojdie și se amestecă. Se acoperă borcanul cu un șervețel. Se lasă la loc călduț, cu soare, încă 2 zile. Se amestecă dimineața, seara și se gustă mereu. Când se obține aciditatea dorită, socata se va strecura și se a pune în sticle.

Socata se va păstra la rece până în momentul în care o vom servi.

Beneficiile căpșunilor pentru organism

Rețetă socată de căpșuni. Răcoroasă, delicioasă și ușor de preparat chiar la tine acasă!

Rețetă socată de căpșuni. Răcoroasă, delicioasă și ușor de preparat chiar la tine acasă!

Căpșunile contribuie la menținerea sănătății cardiace. Problemele cardiace reprezintă una dintre cele mai comune cauze de deces la nivel mondial. Căpșunile scad stresul oxidativ și reduc inflamația, îmbunățățesc funcția vasculară și ameliorează profilul lipidic.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

De asemenea, căpșunile contribuie la reglarea concentrațiilor serice de colesterol bun și rău.

Acest lucru înseamnă că previn ateroscleroza și menține elasticitatea vaselor de sânge.

Căpșunile sunt indicate și la scăderea glicemiei. În procesul digestiei, corpul nostru descompune carbohidrații în zaharuri simple. Organismul sintetizează insulina, care le indică celulelor să preia glucoza, pentru a o folosi ca sursă de energie sau depozit.

În ceea ce privește reglarea glicemiei, dezechilibrele cresc riscul de apariție a obezității, diabet tip 2 sau afecțiuni cardiace.

Căpșunile încetinesc eliberarea de glucoză, dar reduc și secreția de insulină. În acest fel este prevenită instalarea sindromului metabolic.

Căpșunile previn apariția cancerului. Stresul oxidativ favorizează declanșarea cancerului, iar căpșunile pot preveni acest lucru. Sunt necesare studii suplimentare pentru a înțelege efectele căpșunilor asupra celulelor tumorale.

Citește și: Beneficiile căpșunilor pentru organism. Contraindicațiile fructelor de vară. Cine nu trebuie să le consume?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si