In articol:
Gutuile reprezintă fructul ideal pentru cele mai gustoase rețete de toamnă. Mirosul lor parfumat este iubit atât de cei mici, cât și de adulți.
Ingrediente
2 kg gutui;
1 kg zahăr;
300 ml apă;
O lămâie
Mod de preparare
Începeți prin a curăța gutuile de coajă, iar sâmburii se strâng și se pun într-un tifon curat care se leagă. După care, se stropesc gutuile feliate cu suc de lamaie, se adaugă zahărul și apa, se amestecă și se lasă peste noapte așa.
Citeste si: VIDEO- Wild cooking: rețetă delicioasă de cotlete de porc cu sos cremos de ciuperci
A doua zi saculetul cu sâmburi se fierbe 15 minute și apoi sucul obținut prin presarea sâmburilor fierți se pune în vasul cu gutui. Mai apoi, se pun gutuile la foc mic timp de 2 ore pana ce sucul e gros și fructele devin roșii.
În final, se pune dulceața de gutui în borcane și se lasă să se răcească pe capace.
Rețetă dulceață de gutui cu nucă
Ingrediente
- 2 kilograme gutui
- 900 grame zahăr
- 2 lămâi
- 250 grame nuci
- 300 mililitri apă
Mod de preparare
Mai întâi, gutuile se spală, se curăţă de seminţe, mai apoi se taie cubuleţe și se stropesc cu sucul de la lămâi. După care, se pune apa la fiert împreună cu zahărul. Se lasă la fiert până siropul se îngroaşă.
Apoi se pun gutuile și se lasă să fiarbă până când gutuile se înmoaie.
Mai apoi trebuie să taiati nucile mărunt și se pun peste gutui. Se fierb împreună la foc mic până ce dulceața de gutui cu nuci se leagă suficient.
La final, se pune dulceața în borcane sterilizate anterior.
Citeste si: Ce este, de fapt, fructul pasiunii? Se găsește și în supermarketurile de la noi