Reţetă vişinată: Cum poţi face vişinată la tine acasă?
Reţetă vişinată: Vișinata are un gust dulce acrișor. Este foarte bună atunci când este preparată în casă. Iată o rețetă simplă pe care trebuie să o încercați.
Reţetă vişinată: Dacă doriți să încercați să faceți această băutură, iată o rețetă simplă din care veți obţine circa 2,5 litri de vișinată.
3 kilograme vişine
1,2 kilograme zahăr
600 ml alcool dublu rafinat (87 sau 96 de grade)
Vișinele se spală cu sâmburi. Se așează vişinele şi zahărul în straturi într-o damigeană.
Citeste si: Salată de roșii. Trei variante de preparare delicioase
Urmează să adăugați alcoolul peste fructe şi acoperiţi damigeana cu un dop de plută. Lăsaţi alcoolul la macerat pentru minim 8 săptămâni (în mod ideal 3 luni).
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Vișinata trebuie strecurată prin tifon şi turnaţi-o în sticle. Nu adăugaţi alcoolul înainte ca fructele să îşi lase zeama şi zahărul să se topească!
Un lucru important este să nu folosiţi sticle de plastic. Perioada lungă de macerare va permite alcoolului să împrumute şi gustul plasticului. Se consideră, în mod eronat, că se pot folosi rachiuri pentru prepararea acestei băuturi.
O băutură care poate înlocui alcoolul dublu rafinat este o vodcă de foarte bună calitate care, însă, din cauza preţului va transforma vişinata într-o băutură prea scumpă.
Fructe zdrobite, fără sâmburi se folosesc în județe din Transilvania. În acest caz vişinata se serveşte cu tot cu pulpa de fruct aflată în suspensie în alcool. În acelaşi fel se poate obţine şi lichiorul din cireşe negre.
Citeste si: Reţete cu dovlecei: Cele mai delicioase mâncăruri de vară!