Reţeta zilei. Gogoşi de post. Ingredientul secret care le face pufoase
Dacă ai poftă de ceva dulce, însă eşti în perioada în care ţii post poţi să încerci această reţetă delicioasă.
Dacă ai poftă de ceva dulce, însă eşti în perioada în care ţii post poţi să încerci această reţetă delicioasă.
TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 20 min
Gata in: 30 min
INGREDIENTE
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
500 g faină
250 ml apă (călduţă, neapărat!)
25 g drojdie proaspătă
50 ml ulei
2-3 linguri zahăr
2 fiole esenţă de vanilie
1 praf de sare
Pentru gogoşi de post pufoase modul de preparare este umătorul:
Pentru început trebuie să dizolvi drojdia în puţină apă călduţă. Combină, într-un castron măricel, făina cu sarea şi sarea. Adaugă drojdia desfăcută în apă călduţă, esenţa, uleiul. Trebuie să torni treptat şi să amesteci continuu restul de apă călduţă până obţii un aluat omogen şi lipicios. Dar, atenţie! Aluatul nu trebuie să se lipească de mâini.
Acoperă cu un prosop (umezit, de preferat) şi lasă la dospit până îşi dublează volumul, scriu cei de la Unica. La final, încinge uleiul şi pune-le la prăjit.
Poftă bună!