Pentru azi, la reţeta zilei, îţi recomandăm prajitură cu budincă şi biscuiţi fără coacere. E gata în zece minute, iar ingredientele nu sunt deloc costisitoare. Iată tot ce trebuie să faci şi de ce anume ai nevoie pentru un preparat cu care o să-i surprinzi chiar şi pe cei mai pretenţioşi invitaţi. 

Ingrediente

– 1 plic de budincă de ciocolată+ 2 căni de lapte
– ½ plic de budincă de vanilie+ o cană de lapte
– 2 pachete de biscuiţi simpli+ ¾ cană lapte

Pentru decor

La alegere:

– 1/3 cană de migdale zdrobite

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

– 1/3 cană de fulgi de cocos

Sau

– cacao sau ciocolată rasă

Mod de preparare

Pentru început, prepară cele două budinci, cea de ciocolată şi cea de vanilie, conform instrucţiunilor de pe pachete. Dacă doreşti ca prajitura să iasă mai tare, pune mai puţin lapte decât cantitatea pe care ţi-am recomandat-o noi.

Prajitura cu budincă şi biscuiţi se obţine prin alternarea straturilor de biscuiţi şi budincă de ciocolată.

Conform Kfetele, înmoaie biscuiţii în lapte şi aşază-i unul lângă altul într-o tavă de yena. Peste acest prim strat, adaugă aproximativ 2 linguri din budinca de ciocolată şi întinde-o cu ajutorul unei spatule. Deasupra ei, aşază încă un strat de biscuiţi înmuiaţi în lapte. Continuă să alternezi cele 2 straturi până termini ingredientele.

Peste ultimul strat de biscuiţi întinde budinca de vanilie. Ornează cu migdale pisate şi fulgi de nucă de cocos sau cu cacao sau ciocolată rasă.

Las-o să se răcească aproximativ o oră înainte de a o introduce la frigider. Ţine-o la rece câteva ore sau, de preferat, peste noapte.

sursa foto: Pixabay 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si