In articol:
- Dovlecei crocanți cu sos de iaurt
- Ingrediente
- Mod de preparare
- Pizza mediteraneană cu dovlecel
- Ingrediente
- Mod de preparare:
- Quiche cu dovlecel
- Ingrediente
- Mod de preparare
Dovlecei crocanți cu sos de iaurt
Ingrediente
2 dovlecei medii
3 linguri de făină un ou ulei pentru prăjit pesmet sare piper un iaurt grecesc
Mod de preparare
Spală bine dovleceii, apoi taie-i în feliuțe subțiri și pune-i pe o farfurie plată, apoi presară fiecare feliuță cu sare și lasă dovleceii 10 minute la odihnit.
Într-un castron, amestecă oul cu sare și piper și bate-l bine.
Citeste si: Castraveți murați de vară. Câte zile trebuie să îi ții la soare. Ingredientul secret
Încinge ulei într-o tigaie, cam până la jumătatea ei și lasă-l la încins. Dă fiecare feliuță de dovlecel prin făină, apoi prin ou și prin pesmet și pune-le pe toate la prăjit. Scoate feliuțele de dovlecel pe o farfurie pe care ai pus un șervețel absorbant, ca uleiul să se scurgă.
Pizza mediteraneană cu dovlecel
Ingrediente
Pentru blat: 300 g făină
Citeste si: Mâncare de mazăre nouă. O rețetă delicioasă la început de vară
10 g drojdie uscată un praf de sare
Pentru sos: 300 ml suc de roșii o linguriță ulei de măsline
2 căței de usturoi sare 1/4 linguriță de zahăr busuioc proaspăt
Pentru topping: un dovlecel mediu
brânză feta
brânză
mozarella
roșii uscate
măsline
mărar uscat
oregano uscat
Mod de preparare:
Dacă nu vrei să îți bați capul făcând aluat de pizza în casă, poți să apelezi oricând la cel din comerț. Pentru a face propriul blat de pizza, amestecă făina, sarea, uleiul și zahărul într-un castron. Adaugă și drojdia uscată, apoi pune puțină apă caldă și începe să frămânți până obții un aluat omogen.
Mută aluatul pe masa de lucru cu puțină făină și continuă să frămânți până ce aluatul se dezlipește de mâini. Pune-l într-un castron și unge-l cu ulei de măsline. Acoperă cu un prosop curat și lasă-l la crescut într-un loc călduț. După ce a crescut în jur de 40-50 de minute, ia o bucată din aluat și întinde-o bine pe masa de lucru pe care ai presărat făină în prealabil.
Apoi, fă sosul așa: încinge ulei într-o crăticioară, adaugă sucul de roșii și usturoiul, apoi zahărul, sarea și celelalte condimente și dă totul într-un clocot până ce sosul s-a îngroșat.
Quiche cu dovlecel
Ingrediente
Pentru aluat: 200 g făină
125 g unt un praf de sare
3-4 linguri de apă rece
Pentru umplutură:
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
2 dovlecei mici un cățel de usturoi două linguri ulei de măsline
200 ml lapte
100 g brânză feta
100 g brânză cheddar
4 ouă
200 ml smântână lichidă o legătură de mărar
sare
piper
Mod de preparare
Pentru ca aluatul de Quiche să îți iasă, untul trebuie să fie foarte rece, așa că ai grijă să îl lași la frigider sau chiar la congelator cu puțin timp înainte de face tarta. Pune într-un castron mare făina și untul tăiat cubulețe, apoi sarea.
Începe să frămânți până ce untul se încălzește puțin, iar textura devine nisipoasă. Adaugă puțină apă rece cât să formezi un aluat. Lasă aluatul la frigider, învelit cu o folie alimentară.
Citeste si: Dieta cu lămâie. Principii, beneficii, cât poți să slăbești într-o săptămână