Reţete cu vinete: Cele mai delicioase feluri de mâncare
Rețete cu vinete. Iată câteva rețete simple și gustoase cu vinete, ideale pentru perioada verii. Fiecare rețetă, pas cu pas.
Rețete cu vinete. În plin sezon cald, vinetele sunt unele dintre cele mai populare legume. Au un conținut ridicat de apă, potasiu, magneziu și calciu. Vă prezentăm câteva idei de rețete cu vinete care se prepară foarte ușor.
Ingrediente:
Citeste si: Zacuscă de vinete cu ciuperci şi ardei copt: Reţeta delicioasă
Mod de preparare:
Mai întâi, vinetele se spală, se şterg şi se taie jumătăţi. Se scoate miezul cu o linguriţă, cu atenţie să nu se perforeze peretele vinetei şi se condimentează cu sare. Mai apoi, vinetele se lasă la scurs cu gura în jos, pentru a se elimina toate toxinele.
După care, se prepară umplutura din carne. Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt. Se înăbuşă în ulei şi se adaugă carnea tocată. Se călesc şi, după ce au scăzut, se adaugă condimentele după gust, piureul de roşii şi cimbrul.
Se mai lasă 5-6 minute şi se opreşte focul.
Urmează să curățați ciupercile, apoi acestea se taie jumătăţi. Se umplu vinetele cu compoziţia de carne, se pun ciupercile, pesmet şi parmezan, pe deasupra, şi se aşază în tava tapetată cu unt şi pesmet.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Vinetele se lasă la cuptorul încălzit în prealabil şi se lasă să se rumenească 40 de minute. După ce sunt gata, se servesc cu parmezan şi smântână şi se ornează cu verdeață după preferințe. Poftă bună!
Ingrediente:
Citeste si: Reţete cu dovlecei pentru 2022: Trei idei geniale pentru această vară!
Mod de preparare:
Coaceţi vinetele aşa cum o faceţi de obicei. Cele mai bune sunt cele coapte pe grătar, la jar de lemne. Dar dacă locuiţi la bloc şi nu se poate, atunci sunt bune oricum, fie coapte pe aragaz, sau în cuptor, după cum poate fiecare.
Curăţaţi vinetele de coajă şi lăsaţi-le să se scurgă pe un fund de lemn înclinat. După ce s-au scurs şi s-au răcorit, le tocaţi mărunt.
Faceți o maioneză dintr-un gălbenuș de ou fiert și un gălbenuș crud. Turnați uleiul putin câte putin până când maioneza începe să se lege.
Adăugați sucul de lămâie, usturoiul trecut prin presă și potriviți gustul de sare, apoi mixați din nou să se omogenizeze.
Ingrediente:
Citeste si: Reţetă dovlecei pane: Trucul pe care puţine persoane îl ştiu
Mod de preparare:
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Primul pas este coacerea vinetelor. Perforați coaja cu o furculiță când puneți vinetele la copt. După ce s-au copt lăsați-le la scurs. Acestea se curăță, iar miezul lor se pune într-o sita de plastic, lăsându-se sa se scurgă bine de lichid. Când s-au scurs, vinetele se toacă cu un cuțit. De preferat să fie nemetalic pentru a evita ca salata să capete o culoare neagră.
Vinetele coapte la flacăra sunt mai gustoase decât cele pe care le-ai face la o sursă de căldură fără flacăra. Dacă ai ocazia să le coci deasupra unui grătar de grădină, cu atât mai bine.
Vinetele tocate se adaugă intr-un castron si din acest moment există două metode de a le găti:
O altă variantă de a face salata de vinete este următoarea:
Poți utiliza un bătător din lemn, special pentru vinete sau se poate folosi un mixer. Important este că vinetele să fie transformate într-o pastă, de consistentă dorită. Este recomandat că această să fie mai degrabă fină. Un aspect zgrumțuros înseamnă şi o textură neplăcută, cu fibre şi sâmburi.
Citeste si: Reţete cu dovlecei: Cele mai delicioase mâncăruri de vară!