Rețete rapide de spanac cu orez. Spanacul este considerat un aliment care, dacă este gătit așa cum trebuie inclus în mod corect și echilibrat în alimentație, aduce multe beneficii organismului.

Citeste si: VIDEO| În fiecare lună în România se vând aproximativ 90 de milioane de ouă, iar cel mai des se folosesc la micul dejun.

Rețetele cu spanac sunt unele sănătoase  și pline de vitamine, proteine ​​și fibre. Mai mult decât atât, sunt preparate care trebuie să le acorzi aproximativ jumătate de oră pentru a le găti.

Ingrediente pentru rețeta de spanac cu orez

1 cană cu orez alb clătit și curățat

3 căni cu spanac proaspăt

2 roșii tăiate cubulețe

1 ceapă medie tăiată cubulețe

2-3 căței de usturoi tocați mărunți

1 cană de boabe de fasole gătite

2 căni cu zeamă de pui sau apă

1 1/2 lingură de curry

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

1 linguriță de ulei

sare de mare

piper negru proaspăt măcinat

Cum se prepară

Pentru 3 porții, timpul de gătire ajunge undeva la aproximativ 30 de minute, iar nivelul de dificultate este ușor, astfel că oricine poate prepara acest fel de mâncare într-o zi de post în care nu au inspirație pentru a pregăti masa.

Se încălezește uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu. 

Citeste si:  4 rețete de ciorbă de lobodă perfecte pentru post

Se adaugă usturoiul tocat și se lasă timp de aproximativ 30 de secunde. După aceea, se adaugă și ceapa tăiată mărunt și se lasă până când aceasta devine translucidă. Apoi se adaugă roșiile tăiate cubulețe și se gătesc până se înmoaie, timp de aproximativ 3-4 minute. 

Se adaugă în tigaie și spanacul, fasolea, orezul și se lasă la gătit timp de câteva minute. Apoi se adaugă apa sau zeama de la o supă de pui și se lasă pe foc până când ajunge la punctul de fierbere. 

Se condimentează cu curry, sare de mare și piper negru proaspăt măcinat. Sarea și piperul se adaugă după gustul fiecăruia. Se pune un capac și se lasă amestecul la fiert timp de 18-20 de minute sau până când se gătește orezul. Se închide aragazul și se servește preparatul cald. 

rețete cu spanac

Mâncare de spanac cu usturoi

Ingrediente:

  • spanac - ca mai toate rețetele cu spanac, și aceasta se poate face cu spanac proaspăt sau cu spanac congelat.
  • ulei - necesar pentru sos
  • făină - pentru îngroșat
  • usturoi - oferă un gust senzațional preparatului
  • condimente - sare, piper, nucșoară rasă
  • suc de lămâie - este opțional, dar aduce un pic de aciditate în mâncare și pune în evidență toate celelalte arome

Citeste si: Reţete cu leurdă: Cele mai delicioase preparate

Preparare:

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Dacă folosiți spanac proaspăt, acesta trebuie curățat și spălat frunză cu frunză în multă apă. Dacă folosiți spanac congelat, nu este nevoie să îl dezghețați. 

Puneți la fiert 4-5 litri cu apă cu o jumătate de linguriță de sare. Când apa începe să clocotească, puneți spanacul și lăsați-l în apa clocotită doar până când se înmoaie bine, adică maxim 2 minute.
Separat, pregătiți o oală cu apă rece în care puneți câteva cuburi de gheață. Scurgeți spanacul dar păstrați cam 300-350 ml din apa în care a fiert și imediat îl mutați în oala cu apă rece pentru a opri procesul de gătire, notează bucate-aromate.ro.

rețete cu spanac

Scurgeți spanacul și tocați-l mărunt cu un cuțit. Dacă preferați, puteți pasa la blender, dar e mai plăcut să vă simțiți în mâncare puțin din textura frunzelor. 

Într-o tigaie puneți la încins 40 ml de ulei și adăugați făina amestecând continuu până când aceasta se impregnează cu ulei. Începeți să turnați câte puțin din apă în care a fiert spanacul amestecând mereu ca să nu se facă cocoloașe. Lăsați făina să fiarbă cam 10 minute. Trebuie să aveți un sos fin, de consistență unei smântâni. Condimentați sosul cu sare, piper și nucșoară după gust.

Puneți spanacul tocat în tigaie, peste sosul alb și amestecați să se încorporeze. Gustați mâncarea de spanac și potriviți de sare și suc de lămâie după cum vă place, apoi adăugați usturoiul trecut prin presă sau tocat foarte mărunt. 

Citeste si: Ce vitamine conţine ştevia?

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si