Reţete de post cu spanac
Spanacul este un aliment renumit pentru beneficiile sale, pentru proprietățile și aporturile de vitamine. Iată câteva rețete rapide și simple de orez cu spanac pe care le poți prepara în Postul Paștelui!
Rețete rapide de spanac cu orez. Spanacul este considerat un aliment care, dacă este gătit așa cum trebuie inclus în mod corect și echilibrat în alimentație, aduce multe beneficii organismului.
1 cană cu orez alb clătit și curățat
3 căni cu spanac proaspăt
2 roșii tăiate cubulețe
1 ceapă medie tăiată cubulețe
2-3 căței de usturoi tocați mărunți
1 cană de boabe de fasole gătite
2 căni cu zeamă de pui sau apă
1 1/2 lingură de curry
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
1 linguriță de ulei
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
Pentru 3 porții, timpul de gătire ajunge undeva la aproximativ 30 de minute, iar nivelul de dificultate este ușor, astfel că oricine poate prepara acest fel de mâncare într-o zi de post în care nu au inspirație pentru a pregăti masa.
Se încălezește uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu.
Citeste si: 4 rețete de ciorbă de lobodă perfecte pentru post
Se adaugă usturoiul tocat și se lasă timp de aproximativ 30 de secunde. După aceea, se adaugă și ceapa tăiată mărunt și se lasă până când aceasta devine translucidă. Apoi se adaugă roșiile tăiate cubulețe și se gătesc până se înmoaie, timp de aproximativ 3-4 minute.
Se adaugă în tigaie și spanacul, fasolea, orezul și se lasă la gătit timp de câteva minute. Apoi se adaugă apa sau zeama de la o supă de pui și se lasă pe foc până când ajunge la punctul de fierbere.
Se condimentează cu curry, sare de mare și piper negru proaspăt măcinat. Sarea și piperul se adaugă după gustul fiecăruia. Se pune un capac și se lasă amestecul la fiert timp de 18-20 de minute sau până când se gătește orezul. Se închide aragazul și se servește preparatul cald.
Ingrediente:
Citeste si: Reţete cu leurdă: Cele mai delicioase preparate
Preparare:
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Dacă folosiți spanac proaspăt, acesta trebuie curățat și spălat frunză cu frunză în multă apă. Dacă folosiți spanac congelat, nu este nevoie să îl dezghețați.
Puneți la fiert 4-5 litri cu apă cu o jumătate de linguriță de sare. Când apa începe să clocotească, puneți spanacul și lăsați-l în apa clocotită doar până când se înmoaie bine, adică maxim 2 minute.
Separat, pregătiți o oală cu apă rece în care puneți câteva cuburi de gheață. Scurgeți spanacul dar păstrați cam 300-350 ml din apa în care a fiert și imediat îl mutați în oala cu apă rece pentru a opri procesul de gătire, notează bucate-aromate.ro.
Scurgeți spanacul și tocați-l mărunt cu un cuțit. Dacă preferați, puteți pasa la blender, dar e mai plăcut să vă simțiți în mâncare puțin din textura frunzelor.
Într-o tigaie puneți la încins 40 ml de ulei și adăugați făina amestecând continuu până când aceasta se impregnează cu ulei. Începeți să turnați câte puțin din apă în care a fiert spanacul amestecând mereu ca să nu se facă cocoloașe. Lăsați făina să fiarbă cam 10 minute. Trebuie să aveți un sos fin, de consistență unei smântâni. Condimentați sosul cu sare, piper și nucșoară după gust.
Puneți spanacul tocat în tigaie, peste sosul alb și amestecați să se încorporeze. Gustați mâncarea de spanac și potriviți de sare și suc de lămâie după cum vă place, apoi adăugați usturoiul trecut prin presă sau tocat foarte mărunt.
Citeste si: Ce vitamine conţine ştevia?