Rețete de post cu ștevie. Simplu de preparat și foarte gusotos!
Rețete de post cu ștevie. Ștevia este o plantă aromată, cu un gust acrișor, pe care o întâlnim în bucătăria mediteraneană. Aceasta are numeroase beneficii pentru organismul nostru. Iată cum poate fi preparată!
Rețete de post cu ștevie. Ștevia poate fi folosită în foarte multe feluri, precum salate, sosuri sau feluri principale de mâncare. Iată două rețete delicioase de ștevie pe care trebuie să le încercați!
1. Ștevia se spală foarte bine în mai multe ape. Se rup apoi cozile și nervurile mai groase. Punem apa cu un praf de sare la fiert, iar când aceasta fierbe se adaugă ștevia și se dă un clocot două. 2. Se scurge bine de apă într-o sită,apoi se pune pe un fund și se taie bucăți.
Ceapa tăiată mărunt se călește în ulei și apă. Când este gata, se adaugă bulionul și o jumătate de cană din zeama în care a fiert ștevia. 3. Când începe să fiarbă se adaugă și ștevia. Se potrivește gustul cu sare și vegeta. Se amestecă bine și gata!
Primul pas este acela de a aprinde cuptorul la 180 de grade. Se pune la fiert o oală cu 2 litri de apă și un praf de sare. Ștevia se spală frunză cu frunză și se îndepărtează nervurile ațoase.
Se opăresc 2-3 minute frunzele de ștevie în apă clocotită. Nu trebuie să fiarbă, doar să se înmoaie.
Se scurge ștevia de apă clocotită și se clătește cu un jet de apă rece.
Se toacă apoi cu un cuțit ascuțit.
Nu trebuie să fie tocată prea mărunt, ci doar să nu mai fie frunze întregi şi lungi. Curăţăm ceapa şi ardeiul, le spălăm şi le tocăm cubuleţe. La fel şi usturoiul.
Într-o craţiţă sau tigaie încăpătoare se călesc legumele de mai sus 3-4 minute în uleiul încins.
Se adaugă sucul de roşii, frunzele de ştevie şi orezul spălat peste legumele călite.
Se toarnă un pahar de apă, se adaugă boiaua de ardei şi se potrivește gustul de sare şi piper.
Se dă cratiţa la cuptor pentru ca orezul să se umfle încet, în voie fără să mai stăm cu grijă că se prinde sau se afumă. Ar trebui ca în 30 de minute să fie gata.
Se deschide cuptorul după 15 minute și se verificp dacă mai trebuie adăugată puţină apă.
Se serveşte caldă sau rece, cu mămăliguţă sau pâine prăjită, după pofta fiecăruia.