Close sidebar
Close sidebar

Rețete pentru luna octombrie: Cele mai delicioase preparate de toamnă

Rețete pentru luna octombrie. Toamna a început să își intre în drepturi în luna octombrie. Astfel, a venit momentul în care ne putem bucura de preparate specifice acestei luni cu fructe și legume specifice toamnei.

Madalina Grigore,

Rețete pentru luna octombrie: Cele mai delicioase preparate de toamnă

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Rețete pentru luna octombrie. Am pregătit câteva rețete de toamnă, cu fructe și legume vedetă în acest anotimp. Iată cum se prepară și ce ingrediente sunt necesare pentru o masă delicioasă de octombrie.

Rețete pentru luna octombrie: Cele mai delicioase preparate de toamnă

[Sursa foto: PixaBay]

Supă cremă de dovleac

Ingrediente: 

  • Dovleac plăcintar
  • Smântâna de gătit 
  • Apa clocotită
  • Proaspăt de oregano
  • Parmezan ras
  • Ceapă verde 
  • Ulei aromatizat cu chilli
  • Sare si piper alb

Citeste si: Sos pesto. Cum se prepară corect? Recomandările marilor bucătari

Rețete pentru luna octombrie: Cele mai delicioase preparate de toamnă

[Sursa foto: Gustos.ro]

Mod de preparare:

Primul pas este tocarea dovleacului în cubulețe și punerea acestuia într-o oală. Se toacă și ceapa și se pune peste dovleac. Se adaugă oregano, după gust, în funcție de preferințe. 

Peste toate acestea se pune apă clocotită.

Pune capacul și lasă totul să fiarbă foarte bine. Când legumele s-au fiert folosește-te de un blender vertical pentru a face o supă cremă delicioasă. Adaugă sare și piper după gust, parmezan ras și smântână de gătit și folosește și blenderul pentru a amesteca ingrediente.

Se poate servi cu puțin ulei aromatizat de chilli, busuioc și crutoane. Un adevărat deliciu.

Conopida pane

Ingrediente:

  • conopida
  • 4-5 oua
  • usturoi
  • o ceapa potrivita
  • pătrunjel
  • menta uscată
  • făină
  • piper,ienibahar,cardamom,chimen turcesc, în funcție de preferințe
  • ulei
  • sare

Citeste si: Cum se gatesc corect coastele de porc. Trei pentru idei marinarea lor

Citeste si: Cine este și cum arată Alina, soția lui Gabriel Cotabiță: „I-am dat un mesaj pe Facebook, ca un fan obișnuit”- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Ce avere are Călin Georgescu, candidatul care a provocat cea mai mare surpriză la alegerile prezidențiale- antena3.ro

Rețete pentru luna octombrie: Cele mai delicioase preparate de toamnă

[Sursa foto: Gustos.ro]

Mod de preparare:

Conopida se taie în buchețele de dimensiuni potrivite, se spală bine și se pun în apă și sare atunci când începe să fiarbă. Se lasă totul la fiert timp de aproximativ 15 minute, semi acoperit. Când conopida este fiartă, se pune în apă rece și se lasă să se răcească.

Se bat ouăle, se pune făină, se amestecă bine, se adaugă usturoiul, ceapa, pătrunjelul, toate tocate, mentă, condimentele în funcție de preferințe și gust. 

Buchețelele de conopidă fierte se pun în compoziție, până când sunt bine acoperite, iar apoi se prăjesc în ulei și se scot pe un șervețel care să absoarbă tot surplusul de ulei. 

Mâncare de gutui

Ingrediente:

  • 3 gutui
  • 3 Linguri ulei de semințe de struguri
  • 1 Lingura faină integrală de grău,  sau amidon de porumb, pentru cei care au o alimentație fără gluten  amestecată cu 50ml de apă
  • 50g zahar brun sau sucanat
  • ½ Lingura scorțișoară praf
  • 1 linguriță cuișoare măcinate
  • 3-4 Linguri stafide brune
  • ½ linguriță extract de vanilie
  • 1 linguriță extract de rom
  • un praf de sare, potrivit gourmandelle.com.

Citeste si: Pui Shanghai ca la restaurant. Cum se prepară în mod corect?

Rețete pentru luna octombrie: Cele mai delicioase preparate de toamnă

[Sursa foto: Gourmandelle.ro]

Citeste si: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?- kfetele.ro

Citeste si: Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e prea târziu. Mi-am dovedit că sunt un om prea mândru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce avere are Călin Georgescu, candidatul care a provocat cea mai mare surpriză la alegerile prezidențiale- antena3.ro

Mod de preparare:

Pune 100 mililitri de apă într-un bol în care dizolvi zahărul. Gutuile trebuie bine spălate și tăiate în cuburi mici. Pune ulei într-o cratiță în care adaugi zahărul dizolvat și gutuile tăiate cubulețe. Lasă totul la fiert timp de 10 minute și mai adaugă apă dacă este nevoie pentru a te pregăti să nu se lipească. 

Adaugă un praf de sare, făină și celelalte condimente. Lasă-le să fiarbă încă 5 minute și amestecă în tot acest timp bine pentru a nu se lipi de oală.

Se poate servi fierbinte sau chiar la temperatura camerei, în funcție de preferințe.

Citeste si: Conserve unice cu rețete speciale

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI