Reţete prăjituri şi fursecuri de Crăciun
Reţete prăjituri şi fursecuri de Crăciun. Vă prezentăm o serie de rețete de prăjituri și fursecuri delicioase, pe care puteți să le preparați pentru masa festivă de Crăciun.
Iată o selecție de rețete de prăjituri și frusecuri pentru Crăciun! Rețete de prăjituri simple, rapide și savuroase, care vor fi pe placul tuturor.
Încearcă și tu aceste rețete de prăjituri și fursecuri delicioase de Crăciun!
Zmeura, un fruct adorat de cei mici și nu numai, este un fruct delicios, folosit în diverse deserturi. În plus, zmeura este bogată în minerale (mangan, cupru, fier), care contribuie la formarea celulelor roșii din sânge.
Citeste si: Placintă moldovenească cu mere: Reţetă cu aluat fraged
Mod de preparare:
Întâi, albușurile și gălbenușurile se separă în două boluri diferite. Albușurile se mixează cu sarea într-un vas încăpător, până se albesc și capătă consistența unei spume tari.
Apoi, peste spumă se adaugă zahărul și se mixează din nou. Se adaugă gălbenușurile bătute în prealabil, esența de vanilie și coaja rasă de la lămâie, amestecând câteva secunde, până se încorporează toate ingredientele.
Este bine de știut că făina se adaugă treptat, amestecând cu grijă cu ajutorul unei spatule.Aluatul de pandișpan se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
După care, peste aluat se așază uniform zmeura. Se coace prăjitura la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 20 de minute, sau până trece de testul scobitorii.
În același timp, smântâna lichidă se bate cu ajutorul mixerului curat, până când capătă ținută.
Pandișpanul cu zmeură se lasă la răcit. Când nu mai este fierbinte, se poate turna frișca deasupra acestuia.Prăjitura se decorează cu fructe de zmeură după preferințe și se păstrează la frigider.
Mod de preparare:
Începeți prin a mărunți biscuiții și topiți untul. Se amestecă împreună, iar aluatul astfel format se pune pe fundul unei tăvi de tort cu pereții detașabili, nivelându-se cu mâinile sau un pahar.
Astfel, cafeaua caldă se amestecă cu cea solubilă. Când se răcește, se toarnă peste gelatină. Smântâna lichidă și rece se bate până se obține frișcă.
Apoi, într-un bol, se amestecă mascarpone, ricotta, zahăr și lichior până se omogenizează. Peste amestecul de brânză se pune frișca, încorporându-se treptat cu o spatulă.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Amestecul de cafea și gelatină se pune la bain-marie. Se ia de pe foc atunci când gelatina se dizolvă. În amestecul călduț de gelatină se încorporează două linguri de cremă și se mixează cu grijă.
În final, amestecul de gelatină și cremă se toarn peste restul de cremă și se amestecă.
Citeste si: Rețetă de banana bread. Cum se face, de fapt, această pâine dulce adorată de americani
Citeste si: Ouă umplute- reţeta perfectă de Crăciun şi Anul Nou
Mai întâi, foile de aluat se întind și se înțeapă cu o furculiță. Se folosesc trei foi de aluat. Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, timp de 10 minute.
Între timp, puneți la fiert laptele și esența de vanilie, la foc mic. Într-un bol amestecăm gălbenușurile cu zahărul, până capătă o consistență cremoasă. Adăugăm și amidonul și amestecăm.
După care, în crema de gălbenușuri începem să turnăm laptele în fir subțire, mixând tot timpul. Crema formată se toarnă în vasul unde a fiert laptele și se lasă la foc mic, amestecând tot timpul.
Astfel, se dă deoparte când capătă consistența unei budinci și se lasă să se răcească, înainte de a o da la frigider. Pentru a evita formarea unei pojghițe la suprafață, acoperim cu o folie. Batem bine smântâna lichidă, până devine fermă.
În crema de vanilie începem să încorporăm frișca puțin câte puțin. Asamblăm prăjitura. Peste prima foaie se pune cremă, apoi se acoperă cu următoarea. Continuăm astfel până la ultima foaie. Pe aceasta din urmă punem glazura.
Glazura se pregătește astfel: smântâna se încălzește până aproape de punctul de fierbere. Se adaugă ciocolată și se amestecă până când este complet topită. Se toarnă glazura peste ultima foaie.
Separat, topim ciocolata neagră. Iar mai apoi, facem modele cu ea deasupra glazurii de ciocolată albă. Prăjitura se servește rece.
Ingrediente:
Citeste si: Clătite americane: Reţeta delicioasă pentru un mic-dejun perfect
Mod de preparare:
Mai întâi, untul se bate cu zahărul cu ajutorul unui mixer electric. Untul trebuie scos din frigider cu aproximativ 3 ore înainte de a ne apuca de fursecuri.
Apoi, peste amestecul de unt și zahăr se adaugă oul și esența de vanilie. Se amestecă cu mixerul câteva minute. Încorporăm și miere și continuăm amestecarea.
Făina, praful de copt, sarea și scorțișoara se cern și se adaugă treptat peste amestecul de unt. Se amestecă bine până ce obținem un aluat consistent.
Cu ajutorul unui sucitor întindem o foaie de aluat. Se decupează diverse forme în aluat (stele, brazi, inimioare). Fursecurile cu miere se coc la 180 de grade Celsius pentru 10 minute. Se lasă la răcit și se servesc lângă un pahar de lapte călduț.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Cerneți făina cu praful de copt, apoi amestecați cu untul, smântâna, gălbenuşurile, zahărul, zahărul vanilat, nucile pisate şi 2 linguri de apă rece. Se frământă rapid, se acoperă cu folie transparentă şi se lasă la rece jumătate de oră. Se încinge cuptorul.
Din aluat se întinde o foaie groasă de 5 mm, din care se taie steluţe sau alte forme mici şi tot atâtea steluţe, decupate la interior. Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se coc la foc potrivit, în cuptorul încins, 10 -12 minute.
La final, se scot din tavă şi se lasă să se răcească. Se lipesc două câte două cu jeleu de fructe şi se pun pe un platou.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Începeți prin a pune făina într-un bol, frământați drojdia cu degetele şi o presărați deasupra. Laptele se încălzeşte şi în el se pun untul, ouăle bătute, zahărul şi puţină sare şi se amestecă cu făina şi drojdia până se obţine un aluat omogen. În aluat se mai adaugă, romul, zahărul vanilat, lămâia zaharisită şi stafidele şi se mai frământă câteva minute apoi se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se lasă la dospit aproximativ o oră.
Albuşul se bate spumă cu zahărul vanilat, se taie marţipanul şi, împreună cu migdalele şi fisticul, se amestecă bine până se omogenizează.
După care, se dă drumul la cuptor la o temperatură de 175° C, se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Aluatul se netezeşte pe planşetă cu sucitorul şi pe deasupra se toarnă pasta de marţipan şi se rulează aluatul. Se aşază în tavă şi se bagă în cuptorul încins. Poftă bună!
Citeste si: Salam de biscuiți rețetă simplă: Așa se face desertul copilăriei!