Rețete tradiționale românești: Iată cea mai simplă, dar și gustoasă rețetă tradițională de pui la ceaun pe care trebuie să o încercați acasă!

Citeste si: Cât se fierbe zacusca? Rețetă zacuscă de vinete ca la bunica

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Mod de preparare pui la ceaun

1. Marinează puiul

Pentru a putea avea un gust bogat, puiul are nevoie să stea în frigider, la marinat, pentru circa 30 de minute.

Curăță 500 g de ciocănele de pui LaProvincia și 500 g aripioare de pui LaProvincia;

șterge-le pe toate părțile cu prosoape de bucătărie din hârtie;

fă un amestec dintr-o linguriță de sare, una de piper și una de boia din ardei dulce;

unge puiul cu 1 lingură de ulei de măsline și amestecul de condimente pe toate părțile;

lasă-l la frigider, în folie alimentară.

2. Pregătește ceaunul

Toarnă 200 ml ulei de floarea soarelui în ceaun;

adaugă cea mai mare bucată de pui sau două pulpe;

așteaptă un minut ca să se reîncingă uleiul, apoi continuă să adaugi carnea;

ai grijă ca toată oala să nu se umple – mai bine prepară totul în două ture;

lasă focul mic;

amestecă, din când în când, cu o lingură de lemn.

3. Pregătește totul de final

După circa 30 de minute (atunci când carnea este făcută), umple oala și adaugă 150 ml de apă;

acoperă ceaunul cu un capac și mai lasă-l pe foc circa 10 minute;

zdrobește o căpățână de usturoi și completează, după ce trece timpul de fierbere;

pentru un plus de gust, adaugă și o legătură de pătrunjel zdrobit;

amestecă, apoi stinge focul și lasă preparatul să se ”liniștească”.

Citeste si: Apa de sfeclă roșie. Patru beneficii pentru organism


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si