Rețete tradiționale românești : Iată cea mai simplă, dar și gustoasă rețetă tradițională de pui la ceaun pe care trebuie să o încercați acasă!
Ingrediente pui la ceaun
500 g ciocănele de pui LaProvincia
500 g aripioare de pui LaProvincia
200 ml ulei de floarea-soarelui
1 lingură ulei de măsline
Boia de ardei dulce Citeste si: Cât se fierbe zacusca? Rețetă zacuscă de vinete ca la bunica
Sare
Piper
1 căpățână de usturoi
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: O femeie care a cumpărat un dulap vechi de pe Facebook a rămas fără cuvinte când a văzut ce se afla în interiorul acestuia- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare pui la ceaun
1. Marinează puiul
Pentru a putea avea un gust bogat, puiul are nevoie să stea în frigider, la marinat, pentru circa 30 de minute.
Curăță 500 g de ciocănele de pui LaProvincia și 500 g aripioare de pui LaProvincia;
șterge-le pe toate părțile cu prosoape de bucătărie din hârtie;
fă un amestec dintr-o linguriță de sare, una de piper și una de boia din ardei dulce;
unge puiul cu 1 lingură de ulei de măsline și amestecul de condimente pe toate părțile;
lasă-l la frigider, în folie alimentară.
2. Pregătește ceaunul
Toarnă 200 ml ulei de floarea soarelui în ceaun;
adaugă cea mai mare bucată de pui sau două pulpe;
așteaptă un minut ca să se reîncingă uleiul, apoi continuă să adaugi carnea;
ai grijă ca toată oala să nu se umple – mai bine prepară totul în două ture;
lasă focul mic;
amestecă, din când în când, cu o lingură de lemn.
3. Pregătește totul de final
După circa 30 de minute (atunci când carnea este făcută), umple oala și adaugă 150 ml de apă;
acoperă ceaunul cu un capac și mai lasă-l pe foc circa 10 minute;
zdrobește o căpățână de usturoi și completează, după ce trece timpul de fierbere;
pentru un plus de gust, adaugă și o legătură de pătrunjel zdrobit;
amestecă, apoi stinge focul și lasă preparatul să se ”liniștească”.
Citeste si: Apa de sfeclă roșie. Patru beneficii pentru organism