Rețete tradiționale românești: Cum se face puiul la ceaun?

Rețete tradiționale românești: Puiul la ceaun înăbușit duce la un gust asemănător cu un amestec dintre ostropel și puiul prăjit în tigaie. Puiul la ceaun are arome mai bogate decât puiul prăjit.

Rețete tradiționale românești: Iată cea mai simplă, dar și gustoasă rețetă tradițională de pui la ceaun pe care trebuie să o încercați acasă!

Citeste si: Cât se fierbe zacusca? Rețetă zacuscă de vinete ca la bunica

Mod de preparare pui la ceaun

1. Marinează puiul

Pentru a putea avea un gust bogat, puiul are nevoie să stea în frigider, la marinat, pentru circa 30 de minute.

Curăță 500 g de ciocănele de pui LaProvincia și 500 g aripioare de pui LaProvincia;

șterge-le pe toate părțile cu prosoape de bucătărie din hârtie;

fă un amestec dintr-o linguriță de sare, una de piper și una de boia din ardei dulce;

unge puiul cu 1 lingură de ulei de măsline și amestecul de condimente pe toate părțile;

lasă-l la frigider, în folie alimentară.

2. Pregătește ceaunul

Toarnă 200 ml ulei de floarea soarelui în ceaun;

adaugă cea mai mare bucată de pui sau două pulpe;

așteaptă un minut ca să se reîncingă uleiul, apoi continuă să adaugi carnea;

ai grijă ca toată oala să nu se umple – mai bine prepară totul în două ture;

lasă focul mic;

amestecă, din când în când, cu o lingură de lemn.

3. Pregătește totul de final

După circa 30 de minute (atunci când carnea este făcută), umple oala și adaugă 150 ml de apă;

acoperă ceaunul cu un capac și mai lasă-l pe foc circa 10 minute;

zdrobește o căpățână de usturoi și completează, după ce trece timpul de fierbere;

pentru un plus de gust, adaugă și o legătură de pătrunjel zdrobit;

amestecă, apoi stinge focul și lasă preparatul să se ”liniștească”.

Citeste si: Apa de sfeclă roșie. Patru beneficii pentru organism


Autor

Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.

Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.

Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.

”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.