Descoperă rețete ușoare de vara: prepară-ți prânzul sau cina în doi timpi și trei mișcări

Salată cu paste

Pastele integrale sunt o sursă foarte buna de carbohidrați și consumate în cantități moderate iți vor aduce o mulțime de beneficii. Nu le consuma cu sosuri grase sau carne tocată dacă îți dorești să fie nutritive și ușor de preparat. Pentru a face o salată de paste ai nevoie de paste integrale fierte cu sare, după gust și de legumele preferate.

Citeste si: Care este, de fapt, motivul pentru care România nu are niciun restaurant cu stele Michelin

Optează pentru legume bio dacă vrei să ai certitudinea că acestea provin din surse sigure și nu au fost tratate cu chimicale. Peste pastele fierte adaugă ciuperci, roșii, castraveți, ardei, măsline și nu uita puțină brânză light sau brânză feta pentru a da gust salatei. Amestecă bine și vei obține o salată super gustoasă și plină de vitamine, dar și de macronutrienti esențiali.

Somon la cuptor cu spanac

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Somonul este o sursă foarte bună de acizi grași esențiali, dar și de proteine. Îl poți prepara ușor la cuptor cu iaurt, sos de roșii și spanac. Într-o tavă toarnă un iaurt, puțin sos de roșii și amestecă bine. Adaugă condimentele preferate fie că e vorba de praf de usturoi, sare și piper sau de mai multe condimente precum oregano, boia, chili, ceapa granulată și cimbru.

Citeste si: Pune preț pe sănătatea ficatului tău- alege HepaStopForte

Amestecă bine și adaugă somonul. Nu uita să îl condimentezi bine și pe acesta. La final, pune câteva cubulețe de spanac congelat alături de pește și dă tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 20-30 de minute.

Guacamole cu nachos natur sau pâine prăjită

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Pentru a face guacamole ai nevoie de roșii, ceapa și avocado. Vei pisa avocado și vei tăia cubulețe ceapa și roșiile, iar mai apoi vei amesteca bine toate ingredientele. Adaugă sare, piper și un strop de ulei de măsline pentru gust. Îl poți servi cu pâine integrala prăjită sau cu nachos natur în funcție de preferințe. Nu opta pentru nachos cu brânză sau alte arome deoarece aceștia conțin aditivi și zaharuri care nu aduc beneficii în alimentație.

Citeste si: Ce se ascunde in spatele etichetelor BIO si preturilor piperate?! Expertii ne invata cum sa deosebim un produs cu adevarat bio de unul care nu e

Aceasta rețetă poate fi servită la cină, daca iți dorești o cina slab calorica sau că gustare. De asemenea, o poți servi că garnitura alaturi de un piept de pui la grătar. Vara este anotimpul perfect pentru rețete simple și ușor de preparat. De asemenea, aceste rețete pot fi bogate în nutrienți și nu trebuie să fie alcătuite din semipreparate sau alimente procesate. Inspiră-te din ideile de mai sus și servește un prânz sau o cină gata în doar 15-20 de minute.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si