A fost sarbatoare mare pentru rusii lipoveni, de rit vechi. Aseara au sarbatorit prima zi a noului an. Aproape 300 de membri ai acestei comunitati din Braila s-au intalnit si au marcat asa cum se cuvine prima zi a anului 2019. Cei mai multi au tinut sa accesorizeze cel putin un element din costuymul traditional lipovenesc. Asa ca femeilor nu le-au lipsit cacosnitele si zbornicele de pe cap.

Maria Milea- presedintele comunitatii rusilor lipoveni din Braila: Noi sarbatorim Anul Nou, nu Revelionul. Este sarbatoarea Sfantului Vasile, pentru ca la noi, in ajun de sarbatoare nu se fac petreceri si este valabil pentru toate sarbatorile.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Marian Dragomir- primarul municipiului Braila: Este o comunitate puternica cu traditii si obiceiuri foarte frumoase, parteneri ai Primariei Braila, la toate evenimentele.

Inainte de petrecere, rusii lipoveni au mers la biserica, iar pana seara au mancat bucate de post, asa cum le cere traditia. Imediat dupa asfintitul soarelui, rusii lipoveni au gustat din bucatele de dulce, dar in special din preparate de peste.

Maria Milea- presedintele comunitatii rusilor lipoveni din Braila: Special pentru aceasta seara este pestele, caci lipoveanul fara peste nu poate exista, insa meniul contine si produse din carne.

Chiar daca astazi au mers la serviciu, rusii lipoveni au petrecut pana dimineata.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si