Italia a înregistrat vineri 37.809 de noi infecții cu coronavirus în ultimele 24 de ore, a declarat Ministerul Sănătății de la Roma, fiind cel mai mare număr zilnic de la izbucnirea pandemiei și peste cifrele de ieri, de 34.505 infectări. Potrivit Reuters, Ministerul Sănătății a raportat, de asemenea, 446 de noi decese asociate COVID.

Citeste si: Rezultate oficiale alegeri SUA. Biden îl devansează pe Trump în Pennsylvania

Un total de 40.638 de oameni au murit până acum din cauza COVID-19 în Italia, care a înregistrat aproximativ 862.681 de infecții cu coronavirus de la începutul pandemiei în februarie.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

Regiunea nordică a Lombardiei, unde se află și capitala financiară italiană, Milano, a rămas zona cea mai afectată, raportând 9.934 de cazuri noi vineri, față de cele 8.822 de joi. Regiunea învecinată a Piemontului este cea de-a doua cea mai afectată, înregistrând 4.878 de noi cazuri.

Un nou "tsunami" de cazuri în spitalele din Italia

O serie de regiuni italiene s-au întors vineri la carantina din primăvară, după ce oficialii din domeniul sănătății s-au temut de un nou „tsunami al coronavirusului” în spitale.

Trei zone roșii din nordul Italiei și Calabria din sud s-au închis tuturor serviciilor, cu excepția serviciilor esențiale, afectând 16 milioane de persoane, conform France 24.

Proteste în mai multe orașe din Italia împotriva carantinei

Nu mai puțin de nouă jurnaliști au fost hărțuiți și atacați în timp ce transmiteau știri despre protestele împotriva măsurilor de blocare a Covid-19 în Italia în ultimele două săptămâni, informează asociația Reporteri fără frontiere.

Jurnaliști de la posturile RAI, La Repubblica, Sky Tg24 sau Mediaset au fost atacați de protestatarii violenți din orașe ca Bologna, Genova, Palermo sau Napoli.

proteste Italia
Proteste violente în Italia împotriva noilor restricții care pun în pericol locurile de muncă ale oamenilor

Autoritățile din Italia au decis ca patru regiuni- Lombardia, Piemont, Valle d'Aosta și regiunea sudică a Calabrei, vârful cizmei Italiei, să treacă la restricții sporite pentru următoarele 15 zile, inclusiv închiderea tuturor magazinelor neesențiale, baruri și restaurante, precum și interdicția de a părăsi orașele în care oamenii locuiesc, cu excepția motivelor pentru muncă, sănătate sau alte motive serioase.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si